Club Brugge - Lierse SK (Jupiler Pro League 2012/2013)

Wedstrijd van Speeldag 30 uit de Jupiler Pro League 2012/2013 tussen Club Brugge en Lierse SK.

Datum: 16/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Høgli Tom 72' -
Duarte Óscar 90' -
De Bock Laurens 90' -
Stenman Fredrik 90' -
Donk Ryan A A 90' -
Adu Enoch Kofi 62' -
Vazquez Victor 90' -
Refaelov Lior 90' -
Bacca Carlos ⚽ ⚽ A 90' -
Lestienne Maxime 69' -
  Bank G Beoordeel
Hoefkens Carl -  
Jorgacevic Bojan -  
Verstraete Birger -  
Trickovski Ivan -  
Jørgensen Jesper 28' -
Gudjohnsen Eidur 21' -
Meunier Thomas 18' -

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Aboumosalam Ahmed 90' -
Sels Matz 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Frans Frederic 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Wils Thomas 90' -
Shebeita Mostafa Yehia Mohamed 58' -
Bourabia Rachid 45' -
Adesanya Jason 76' -
Hazurov Kostadin 90' -
Annab Lens 90' -
  Bank G Beoordeel
Goris Nathan -  
Lambot Benjamin -  
El Gabas Mohamed -  
Pouga Christian -  
Claasen Daylon 45' -
Ofori Richard 32' -
Said Ahmed Salahdin 14' -

Live

Discussieer live mee!


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
89
Vrije trap Lierse. Hazurov legt opzij voor Aboumosalam, maar die knalt hoog over.
86
Korte corner van Club Brugge. Meunier ontvangt de bal en probeert het, heel optimistisch, van ver. Zijn poging gaat hoog over het doel van Sels.
83
Club Brugge lijkt tevreden met de 3-0 en Lierse maakt niet echt aanspraak op een eerredder.
76
Vervangen Jason Adesanya
Ingevallen Salahdin Said Ahmed

Ook Eric Van Meir voert zijn laatste wissel door. Salahdin vervangt Adesanya.
72
Vervangen Tom Høgli
Ingevallen Thomas Meunier

Club-coach Juan Carlos Garrido voert ook zijn derde en laatste wissel door. Meunier vervangt Hogli op de rechtsachter.
70
Corner voor Club. Goed aangesneden bal van Vazquez. Ryan Donk torent boven alles en iedereen uit, maar vergeet zijn hoofd tegen de bal te zetten.
69
Vervangen Maxime Lestienne
Ingevallen Eidur Gudjohnsen

Gudjohnsen vervangt de maker van het eerste doelpunt, Maxime Lestienne.
63
Goeie actie van de nog maar pas ingevallen Jorgensen. Hij legt prima terug op Refaelov. Die legt de bal goed klaar voor zichzelf, maar mist zijn schot dan compleet. De middenvelder raakt de bal met de buitenkant van de voet en de bal valt nog bijna over Sels binnen.
62
Vervangen Enoch Kofi Adu
Ingevallen Jesper Jørgensen


60
Ook Club gaat zo dadelijk wisselen. Jorgensen staat klaar voor Adu. De Ghanees is één van de mindere op het veld bij blauw-zwart.
58
Vervangen Mostafa Yehia Mohamed Shebeita
Ingevallen Richard Ofori


58
Goeie combinatie nu van Lierse. De aanval strandt echter aan de rand van de zestien.
55
Club Brugge is heer en meester. Het heeft voortdurend balbezit en lijkt vastbesloten zijn supporters nog op meer doelpunten te trakteren. Lierse heeft het moeilijk en wordt overspoeld met aanvallen.
52
Knappe voorzet van op rechts, richting Carlos Bacca. De spits zijn timing is echter niet goed, hij gaat veel te vroeg de lucht in en raakt de bal niet goed.
51
Misverstand tussen Bacca en Lestienne. De Colombiaan tikt bal slim langs de Lierse-defensie, maar Lestienne denkt dat hij buitenspel staat en gaat niet voor de bal. Er is echter geen sprake van buitenspel, gemiste kans voor blauw-zwart.
48
Vrije trap van op rechts voor Club. Die loopt niet op veel uit. Na wat geharrewar raakt de bal toch in de zestien. Niemand kan gevaarlijk worden en de bal rolt uiteindelijk tot bij doelman Sels.
46
De tweede helft gaat van start. Lierse heeft een mirakel nodig om de scheve situatie recht te zetten. Club Brugge gaat met dezelfde elf van start, terwijl de Pallieters komt Claasen in de ploeg voor Bourabia.
46
Vervangen Rachid Bourabia
Ingevallen Daylon Claasen

Bourabia is de zondebok bij Lierse. Hij wordt vervangen door Claasen.


Scheidsrechter
Rust
Rusten geblazen bij een 3-0 tussenstand. Lierse had na één minuut spelen op voorsprong kunnen staan, maar Bourabia liet een uitgelezen kans liggen. Club nam het daarna over en Lestienne en Bacca (2) zorgden voor de doelpunten. De wedstrijd lijkt bij rust al gespeeld.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
41
Shebeita probeert het ook eens van ver. Zijn schot is echter ongevaarlijk en Kujovic kan het leer makkelijk klemmen.
39
Lierse dreigt nog eens. Hazurov wordt op de rand van de zestien aangespeeld, maar zijn poging wordt geblokt door de Club-defensie.
32

Goal
Doelpunt van Carlos Bacca (Ryan Donk)
3-0! Prachtig doelpunt van Club Brugge. Bacca maakt zijn tweede doelpunt, alweer op aangeven van Ryan Donk. De Nederlander krijgt de bal van Vazquez en legt het leer knap over de Lierse-defensie. Bacca neemt de bal in één tijd op de slof en trapt naast Sels binnen.
26
Vrije trap van op de rechterkant voor blauw-zwart. Lestienne brengt de bal voor en Duarte kan vrijstaand koppen. De verdediger kopt echter recht op Sels, die makkelijk kan pakken.
25
Vrije trap voor Club Brugge op een aardige plaats. Topoverleg achter de bal tussen Bacca, Vazquez en Refaelov. Die laatste trapt uiteindelijk slap in de muur.
24
Club laat het tempo niet zakken. Nu rukt Hogli op langs zijn flank. De Noor zet voor, maar de bal wijkt af en gaat in hoekschop.
23
Ei zo na 3-0 voor Club Brugge. Lestienne glipt door de buitenspelval en kan alleen op Sels. De linksbuiten van Club tikt de bal voorbij de doelman, maar de bal wordt in extremis van de lijn gekeerd.
21
Lierse heeft wel balbezit en probeert mee te voetballen, maar komt heel moeilijk tot kansen. Club van zijn kant speelt met veel rust na de 2-0.
17
Lens Annab probeert het eens van afstand. Hij komt naar binnen van op links en trapt van buiten de zestien. Zijn poging gaat enkele meters over het doel van Kujovic.
15
De wedstrijd had rampzalig kunnen beginnen voor Club, maar in plaats van een tegendoelpunt staat het op het kwartier al 2-0 voor de Bruggelingen. Lierse zal zich moeten herpakken wil het nog wat forceren in deze wedstrijd.
13

Goal
Doelpunt van Carlos Bacca (Ryan Donk)
2-0! Carlos Bacca verdubbelt de score. Donk verstuurt een prima lange bal over de Lierse-defensie en Bacca lobt de bal makkelijk over de uitgekomen Sels, om het leer vervolgens simpel binnen te tikken in het lege doel.
12
Victor Vazquez ziet Sels wat voor zijn doellijn staan en probeert het met een prima plaatsbal. Zijn poging gaat maar net over doel.
11
Vazquez bedient Bacca opnieuw. De Colombiaan wil zijn bewaker uitkappen, maar verslikt zich in zijn dribbel en het gevaar is geweken.
10
Lierse is na zijn flitsende start meteen weer weggezakt. Nu komt het nog eens opzetten met twee hoekschoppen na elkaar. Daar komt evenwel geen gevaar uit verder.
9
Knap steekballetje van Vazquez over de defensie van Lierse. Bacca kan net niet de bal net niet uit de lucht halen en zo raapt doelman Sels de bal makkelijk op.
8
De Bock zet zich door op links en gooit de bal voor doel van op de achterlijn. Niemand is echt gevolgd bij Club en aan de tweede paal neemt Hogli de bal op de slof. Zijn poging gaat echter ver over en naast.
3

Goal
Doelpunt van Maxime Lestienne (Carlos Bacca)
Doelpunt! Blauw-zwart steekt een eerste keer de neus aan het venster en het is meteen raak. Bacca haalt de achterlijn en brengt de bal voor doel. Lestienne komt voor zijn bewaker en tikt de bal makkelijk binnen. 1-0 voor Club Brugge.
1
Meteen een reuzekans voor Lierse. Erg slordige pass van Adu en Bourabia kan alleen op doel af. Kujovic komt goed uit voorkomt een vroege achterstand voor Club.
1
Club Brugge trapt de wedstrijd op gang. Kan blauw-zwart zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie winnen en met een goed gevoel naar play-off I?

Vooraf
Opstellingen
Club Brugge: Vladan Kujovic, Tom Høgli, Fredrik Stenman, Ryan Donk, Laurens De Bock, Óscar Duarte, Enoch Kofi Adu, Lior Refaelov, Victor Vazquez, Maxime Lestienne, Carlos Bacca.
Lierse SK: Matz Sels, Arjan Swinkels, Ahmed Said Ouka, Frederik Frans, Thomas Wils , Ahmed Abou Moslem Farag, Mostafa Yehia Mohamed Shebeita, Rachid Bourabia, Lens Annab, Jason Adesanya, Kostadin Hazurov.