Datum: 16/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade Charles Tondreau
Racing Genk haalt zwaar uit in Bergen
Racing Genk haalt zwaar uit in Bergen
Foto: © SC

Racing Genk is gaan winnen in Bergen. Aan de rust stonden de Limburgers nog 1-0 achter, maar in vijf dolle minuten zette Genk de scheve situatie helemaal recht. Genk eindigt zo de reguliere competitie op de derde plaats. Dankzij De Ceulaer werd het nog een afstraffing voor Bergen.

Racing Genk begon heel zwak aan de wedstrijd in Bergen. In het Stade Charles Tondreau mochten de fans zich enkel warm maken voor enkele kansen van de thuisploeg. Vooral Chatelle, ex-speler van Racing Genk, wou zich per se tonen. Soms deed hij dat wel iets te gretig, waardoor hij op een gele kaart liep en zelfs een tweede gele kaart had kunnen krijgen voor charges op Hamalainen.

Op het halfuur kreeg Bergen ineens een strafschop, na vermeend handspel van Koulibaly. Het leek er niet op dat hij de bal met de hand beroerde, maar de bal lag wel op de stip en Arbeitman zette de thuisploeg op voorsprong. Dat was ook meteen de ruststand, al zag je in de slotfase van de eerste helft wel al de kiem voor de tweede helft: Genk kwam opzetten en kreeg zijn eerste kansen.

Drie goals in vijf minuten

Ook in de heenwedstrijd kwam Bergen al op voorsprong tegen Racing Genk, maar toen werd het uiteindelijk nog een zware 5-1 eindstand. Met dat in het achterhoofd moest Bergen toch wel goed uitkijken, maar dat deed het niet: in vijf minuten wist Racing Genk drie keer te scoren.

Eerst zette Gorius een strafschop om na een klein trekfoutje op Simaeys, daarna wisten Kumordzi en invaller Kim Ojo na twee vrije trappen van dichtbij binnen te werken. Benji De Ceulaer maakte wat later ook nog twee doelpunten, waardoor we opnieuw afstevenden naar een 1-5 eindstand. Hetzelfde resultaat als in de heenwedstrijd dus.

Racing Genk won zo al bij al bijzonder vlot, al was het in de eerste helft niet echt goed. Het blijft derde in de stand en kan op die plaats de play-offs aanvatten met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Doordat KV Mechelen niet won blijft Bergen ondanks de zware thuisnederlaag op de zevende plaats.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Sapina Jérémy 90' -
Franquart Peter     90' -
Lorenzi Grégory 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Jarju Mustapha 90' -
Chatelle Thomas   88' -
Nong Aloys 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Berthelin Cedric -  
Van Gijseghem Daan -  
Debisschop Mathieu -  
Van Imschoot Tom -  
Kose Bahatin -  
Matthys Tim 2'  
De Belder Dylan -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Koulibaly Kalidou   76' -
Hamalainen Brian A A 90' -
Kumordzi Bernard Yao  90' -
Gorius Julien 90' -
Buffel Thomas 90' -
De Ceulaer Benjamin ⚽ ⚽ 90' -
Joseph-Monrose Steeven A 81' -
Barda Elyaniv 45' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Fernandez Dani Artola -  
Croux Jordy -  
Ojo KimA 45' -
Kara Mbodji Serigne Modou 14' -
Limbombe Anthony 9'  
Schrijvers Siebe -  
Herbeleef Bergen - KRC Genk

Vooraf