beeBeerschot AC
cerCercle Brugge
1-1
Roy Dayan (pen) 68'
2-1
3-1
Datum: 16/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot na winst met goed gevoel naar play-off III
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Beerschot na winst met goed gevoel naar play-off III
Foto: © SC

Beerschot heeft de generale repetitie op play-off III met succes afgesloten. Beerschot was de betere ploeg tegen een ontstellend zwak Cercle Brugge. De Ratten boekten een verdiende 3-1 zege en komen zo als morele winnaar uit deze wedstrijd.

Robby Morren in Antwerpen

Beide coaches voerden, zoals ze ook hadden aangekondigd, wijzigingen door aan hun elftallen. Bij Beerschot verhuisden Ogunjimi en Brillant naar de bank, van Losada geen spoor. Bodor, Kennedy, Marzo en Dayan mochten starten. Foeke Booy wisselde meer dan een halve ploeg. Uchebo, Evens en Godee begonnen op de bank. Met Portier, Boghossian, Van Eenoo, Wils, Mestdagh en Buyl bracht Booy liefst 6 nieuwe spelers aan de aftrap.

Kranten
Een non-event, zo kunnen we deze partij eenvoudig omschrijven. Deze uitgave van Beerschot – Cercle had geen enkel belang en kwam wel heel ongelukkig nu beide teams het mogelijk nog 5 keer tegen elkaar moeten opnemen in play-off III. Weinig volk dus ook op het Kiel waar de supporters de hoofdrol opeisten met een ludieke actie in de aanvangsfase. De thuisfans namen in het begin van de wedstrijd niet de moeite om naar de wedstrijd te kijken, ze lazen een krant en gooiden die na een tiental minuten weg. Zo'n 30-tal Cercle-supporters hadden de moeite genomen om de reis te maken. Zij amuseerden zich met slogans als 'Beerschot failliet'.

Op het veld toonden de Ratten zich het sterkst. De Bruggelingen ontsnapten aan een vroege achterstand toen Dayan de paal trof. Terwijl Beerschot-doelman Deloose werkloos toekeek, moest zijn collega Coppens wel enkele keren aan de bak op onder meer pogingen van Ozturk en Bodor. Cercle ging meermaals aan het klungelen maar Beerschot was niet bij machte om efficiënt om te gaan met zijn kansen en zo keerden beide teams na 45 minuten zonder doelpunten weer richting kleedkamers.

Doelpuntenrijke tweede helft
De groen-zwarten bleven ook na de pauze zwak acteren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Beren na goed 5 minuten in de tweede periode op voorsprong klommen. Bodor trapte vanop zo'n 20 meter, het leer veranderde onderweg van richting en verdween zo in doel. (1-0) Ongeloof maakte zich meester van de supporters op het Kiel toen de jonge Buyl zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau scoorde na bijzonder zwak uitverdedigen bij Beerschot. De gelijkmaker was een feit, volledig tegen de gang van het spel in en onmiddellijk nadat Suk aan de overkant nog de paal had getroffen.

Dayan
De thuisploeg bleef voluit op zoek gaan naar een tweede goal en die kwam er ook. Met nog 20 minuten te gaan legde Boucaut de bal op de stip. Dayan ging achter de bal staan en stuurde Coppens naar de verkeerde hoek.  Cercle kon er niets meer tegenoverstellen en het was Dayanb die in de slotfase zijn tweede goal van de avond tegen de netten kopte. (3-1)

Beerschot heeft zo zijn eerste overwinning van 2013 op zak. Belang heeft het allemaal niet maar de Beren beginnen wel met 3 punten meer en het morele voordeel aan play-off III.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Deloose Stefan 90' -
Marzo Stefano 90' -
Chanot Maxime 90' -
Deferm Giel 90' -
Lepicier Maël 90' -
De Decker Wim 90' -
Nwanganga Kennedy 72' -
Suk Joey A 90' -
Öztürk Alpaslan 90' -
Bodor Boldiszar 77' -
Dayan Roy ⚽ ⚽ A 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen -  
Brillant Frédéric -  
Malul Dor -  
Wuytens Dries -  
Raman Benito 18' -
Mununga Joachim 13' -
Ogunjimi Marvin -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Portier Anthony   90' -
Wils Stef 90' -
Mestdagh Niels 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Boi Frederik 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Buyl Stephen 64' -
Bakenga Mushagalusa 35' -
Boghossian Joaquin 90' -
D'Haene Kristof 83' -
  Bank G Beoordeel
Verbist Bram -  
Evens Bernt -  
Smolders Tim -  
Van Roose Karel -  
Janssens Kevin 55' -
Godee Joey 26' -
Uchebo Michael 7'  
Herbeleef Beerschot AC - Cercle Brugge

Vooraf