Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Leuven komen niet tot scoren
Christophe van den Boom

Kortrijk en OHL wisten vanavond niet te scoren in een vrij onderhoudende wedstrijd. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar deed er niet veel mee. Leuven kon enkele keren dreigen, maar kwam evenmin tot scoren. In de extra tijd hield Bailly zijn ploeg recht op een schot van Matton.

De wedstrijd tussen Kortrijk en Leuven kwam in het gedrang door de staat van het veld. Uiteindelijk ging de match toch door, maar het geleverde spel van beide ploegen was mede door het hobbelige veld niet hoogstaand.

Veel viel er in de eerste helft niet te beleven, al was er in de eerste minuten al een gevaarlijk Leuvens schot. Kortrijk-goalie Darren Keet moest redden in twee tijden. Aan de overkant wist Capon het leer niet in doel te werken.

Karuru met een lob

Kortrijk had het meeste balbezit, maar veel kwam daar niet uit voort. OHL loerde op de counter en kon enkele keren dreigen. Ben Yagan hield in de zestien twee verdedigers aan de praat en kon voorzetten. També kon het leer simpel ontzetten.

Enkele minuten later was Leuven er opnieuw. Dit keer via Karuru. De Zimbabwaan kwam alleen voor doel en wilde de doelman van de tegenstander verschalken met een lob. Het leer ging naast doel. Dat zal de bondscoach van Zimbabwe niet graag zien, aangezien Karuru in de selectie zit voor de komende wedstrijden.

Dejaegere en Martin geblesseerd

Nadien kwam Kortrijk nog een paar keer opzetten, maar echte kansen vloeiden er niet uit voort.  Coach Hein Vanhaezebrouck moest al snel ingrijpen, toen Dejaegere geraakt werd aan zijn enkel. De middenvelder kon verder, maar zijn trainer wilde geen risico’s nemen en haalde hem naar de kant. Carevic kwam in zijn plaats, maar de wissel bracht niet veel extra aan het geleverde spel. De staat van het veld is daarvan een van de schuldigen.

Ook in de tweede helft kreeg Kortrijk al vlug een klap te verwerken. Tien minuten nadat de bal opnieuw rolde, bleef Martin Baptiste in het gras steken bij het inzetten van een tackle. Hij sloeg zijn enkel om en schreeuwde van de pijn. Met een draagberrie werd hij van het veld gehaald en David Wijns maakte zijn opwachting.

Verstraete mag eerste minuten maken

Het eerste balcontact van de invaller zorgde al meteen voor gevaar. Zijn schot verdween hoog over doel. Ook nadien bleef Kortrijk aandringen en de bal ging vooral richting het doel van Bailly. Via een goede organisatie en rustige opbouw konden de Kerels tot aan de zestien geraken. De laatste pass of de schoten op doel waren niet altijd even goed.

Een kwartier voor tijd kreeg Kevin Dupuis een stevige klap in het gezicht en hij moest even zijn tanden tellen. Vanhaezebrouck besloot om de jongeling Oliver Verstraete minuten te gunnen.

In de laatste tien minuten werden beide doelmannen stevig aan het werk gezet. Kortrijk kon dreigen via Matton, die bal op de slof nam. Aan de overkant pakte Ngolok uit met een gevaarlijk afstandsschot. In de extra tijd was Matton er opnieuw, maar Bailly pakte uit met een uitstekende redding. Dat was de ideale kans op de 1-0. Doelpunten vielen er weliswaar niet, waardoor de wedstrijd eindigde zoals het begon: met een scoreloos gelijkspel.