Datum: 25/08/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot te sterk voor flauwe Carolo's

In een wedstrijd die vooral de eerste helft flauw te noemen was, heeft Beerschot zijn eerste drie punten van het seizoen binnengehaald. Losada zorgde met een klassevrijschop voor de 1-0. In de tweede helft had de thuisploeg genoeg kansen, maar pas in de toegevoegde tijd scoorde Wuytens

Johan Walckiers in Antwerpen

Beerschot begon sterk aan de partij. Het combinatiespel van de Ratten kwam er goed uit, maar vooraan liep er het één en ander spaak. Coulibaly zat in de tang bij Satli en Bojovic en kreeg te weinig aansluiting van het middenveld dat stevig verdedigend gestoffeerd was. Losada bleef daarbij ook wat te veel vastgekleefd aan zijn rechterflank en werd zo belemmerd in zijn bewegingsvrijheid.

Coulibaly was er één keer dicht bij na een corner, maar Mandanda pakte uit met een prima save. De Senegalees bleef van overal proberen, maar zijn schoten vielen te zwak uit. Charleroi speculeerde ondertussen op de tegenaanval, maar daar kwam niet veel uit voort. Het resultaat was dat het spel helemaal verwaterde en er nauwelijks nog kansen te zien waren. Tot net voor de rust. Een knap ingestudeerd nummertje bij een vrije trap voor Beerschot: twee korte passes van Wuytens en Galesic voor Losada de bal enig mooi voorbij de muur en Mandanda knalde. Beerschot leeft nog steeds op de flitsen van de Argentijn.

De Carolo's probeerden na de rust meer aanvallende intenties in hun spel te leggen en bijna had dat ook geloond toen Gnohere door de buitenspelval werd geloodst. Eén op één is Stijnen echter nog steeds één van de beste doelmannen van het land en dat bewees hij nog maar eens door de bal perfect uit de voeten van 'de Bizon' te halen.

Het niveau ging er niet echt op vooruit. Galesic had twee goede kansen, maar dat was het zo wat. Kudemor had even later gerekend op een penalty, maar kreeg geel van de 24-jarige scheidsrechter Vertenten. En dat zou hem zuur opbreken, want even later kreeg hij zijn tweede gele voor een tackle op Losada. De bezoekers moesten dus nog een kwartier met tien man verder.

Beerschot probeerde de verlossende tweede goal te maken, maar Coulibaly kreeg het leer maar niet tegen de netten en Wuytens zag zijn goed schot gepakt door Mandanda. Het was telkens net niet. Maar ind de slotfase kreeg Coulibaly dan toch alle ruimte om de actie te maken en hij liet het onbaatzuchtig aan Wuytens om het af te maken. Beerschot pakte zijn eerste driepunter van het seizoen.