Datum: 25/08/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Lierse boekt eerste zege tegen onherkenbaar Cercle
Tomas Taecke
| 0 reacties
Lierse boekt eerste zege tegen onherkenbaar Cercle
Foto: © SC

Cercle Brugge is er opnieuw niet in geslaagd een eerste seizoenszege te boeken. Na een rampzalige prestatie van groen-zwart konden de bezoekers uit Lier voor het eerst dit seizoen juichen (0-3).

Bob Peeters stuurde nieuwkomer Bakenga meteen het veld in. Uchebo zocht een plaatsje op de bank naast Rudy, voor wie eveneens geen basisplaats was weggelegd. Vidarsson stond aan de zijde van Wils centraal achterin. De huurling van de buren zorgde na tien minuten voor de eerste dreiging. Bakenga werd knap afgezonderd voor Sels, maar kwam een voetje te kort om de bezoekende doelman te verontrusten.

Lierse reageerde voorbij het kwartier, maar Verbist kende geen problemen met de poging van Hazurov. In een uitermate zwakke eerste bedrijf was Dolly Menga één van de weinige lichtpunten. Vijf minuten voor de pauze sneed hij knap naar binnen, zijn hard schot strandde in de armen van een attente Verbist. Halverwege stond het na een slaapverwekkend eerste bedrijf nog 0-0.

Peeters liet Iachtchouk in de kleedkamers, Rudy moest voor beterschap zorgen. De eerste kansjes na de kampwissel waren voor de bezoekers. Een poging van Lambot dwarrelde naast, Evens keerde een schot van Bidaoui op de lijn. Bij de derde kans was het wel raak voor de Pallieters. Bourabia reageerde het snelst op een weggekopte hoekschop en trapte Lierse via de paal op voorsprong (0-1).

In het kwartier dat volgde ging groen-zwart op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan de grote rechthoek kwam Cercle niet. Een kwartier voor inrukken werd invaller Janssens bovendien rechtstreeks uitgesloten na een drieste tackle op Bourabia. De gewezen Pallieter stond slechts zes minuten op het terrein. In de slotfase besliste Menga met een lage schuiver de partij (0-2) en kon Bourabia de voorsprong verder uitdiepen (0-3). Een zwalpend Cercle verliest nu ook in eigen huis van Lierse en blijft achter met één punt uit vijf wedstrijden. Lierse boekt zijn eerste driepunter van het seizoen nadat het eerder driemaal gelijk speelde.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Vidarsson Arnar   90' -
Evens Bernt 90' -
Carvalho William 70' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Smolders Tim 90' -
Iachtchouk Oleg 45' -
D'Haene Kristof 90' -
Bakenga Mushagalusa 58' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Portier Anthony -  
Mertens Gregory -  
Van Roose Karel -  
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 45' -
Uchebo Michael 32' -
Janssens Kevin   20' -

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Dachelet Miguel 90' -
Saïdi Karim 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Ahmed Farag Samir 90' -
Wils Thomas 90' -
Lambot Benjamin 90' -
Bourabia Rachid ⚽ ⚽ 90' -
Menga Dolly Doningos 89' -
Bidaoui Soufiane A   83' -
Hazurov Kostadin 70' -
  Bank G Beoordeel
Yasser Hussein 20' -
Goris Nathan -  
Heymans Jonas -  
Ayew Abdul Ibrahim -  
Claes Glenn -  
El Gabas Mohamed 7'  
Adesanya Jason 1'  
Herbeleef Cercle Brugge - Lierse SK

Vooraf