Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
Anderlecht moet vrede nemen met gelijkspel tegen OHL
Robby Morren

Anderlecht is op het veld van OHL niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Paars-wit speelde een sterk eerste halfuur waarin het scoorde en de paal en de lat trof. Daarna nam de thuisploeg de wedstrijd in handen en kreeg het nog enkele prima kansen om de winst in Leuven te houden.

Robby Morren in Leuven

Voor Anderlecht primeert de kwalificatie voor de Champions League en daarom gunde Van den Brom ene pak spelers rust. Zo was er geen spoor van Proto, Biglia, Mbokani en Kouyate. Wasilewski en Safari begonnen op de bank. Bij OH Leuven liet Van Geneugden geen verrassingen noteren.

Iakovenko scoort tegen ex-club
De 'invallers' zaten fris en bewezen dat ook zij over heel wat kwaliteiten beschikken. Canesin, Praet en Iakovenko lieten zich opmerken en halfweg de eerste periode mochten de Leuvenaars heel blij zijn dat het geen 0-3 stond. Al na tien minuten was OHL op achtervolgen aangewezen nadat uitgerekend Iakovenko de score had geopend tegen zijn ex-club. De goal kwam tot stand na een snelle uitbraak van paars-wit. Canesin legde vanop de rechterflank breed op Jovanovic, die speelde in op Iakovenko die op zijn beurt perfect in de verste hoek binnentrapte. De Roeck liet zich achtereenvolgens uitkappen door Iakovenko en Praet die de paal en de lat troffen.

Ibou
Het spel ging goed op en neer en hoewel OHL aanvankelijk niet verder kwam dan enkele afstandsschoten stonden de bordjes na een halfuur alweer in evenwicht. De bal kwam bij Ibou die veel ruimte kreeg van Odoi en heel zuiver in de verste hoek voorbij Kaminski trapte. Daarna volgde nog een aangenaam kwartier met mogelijkheden langs beide kanten maar 1-1 was de ruststand.

Overwicht OHL
Van den Brom liet een teleurstellende Odoi in de kleedkamer en bracht Wasilewski. De thuisploeg begon met veel enthousiasme aan de tweede helft en drukte Anderlecht gedurende een kwartier op de eigen helft. De beste mogelijkheid kwam er toen een sterke Ibou de bal vanop links laag voor doel bracht maar Chuka kwam centimeters te kort om het leer binnen te glijden.

Anderlecht kon het evenwicht wat herstellen en met nog een kleine twintig minuten te gaan mocht Vargas zijn opwachting maken. Beide ploegen kregen nog kansen om de drie punten te pakken. Chuka stuitte van heel dichtbij op Kaminski en de Anderlechtdoelman hield ook Azevedo met een puike redding van een doelpunt. Aan de overkant had Jovanovic een bal die Bailly moest lossen altijd tegen de netten moeten werken.

In de slotfase werd Van Geneugden door ref Gumienny nog naar de tribune gestuurd. Anderlecht moet vrede nemen met één punt, OHL is met gelijke spelen tegen Genk, Gent en Anderlecht prima aan de competitie begonnen.