Datum: 16/09/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Coulibaly bezorgt Beerschot de zege
Tomas Taecke
| 0 reacties
Coulibaly bezorgt Beerschot de zege
Foto: © SC

Beerschot heeft in een dol slotkwartier afstand genomen van Standard (3-2). Dankzij twee doelpunten van Coulibaly konden de Ratten een spektakelrijke wedstrijd in extremis naar hun hand zetten.

Tomas Taecke in Antwerpen

Bij Standard ontbraken Goreux, Bulot en Pocognoli in de basiself. Cissé, Buzaglo en Fryers kregen van Ron Jans het vertrouwen. Aan de overzijde was er voor Veselinovic geen plaats in de basisopstelling weggelegd. Beerschot begon scherp aan de partij maar de Rouches hielden achterin alles netjes dicht. De eerste kans was voor Buyens en Standard, Stijnen reageerde alert op een stevige kopbal. Gaandeweg de wedstrijd namen de Luikenaars de partij in handen. Eén keer dwarrelde een voorzet van Ezekiel bijna in doel, even later ging een schot van de bedrijvige Buzaglo maar net over.

Toen Beerschot nog eens in de buurt van Kawashima kwam, was het wel meteen raak. Een schitterende vrijschop van Wuytens spatte uiteen op de dwarsligger, Ciman verloor het kopduel van Coulibaly die de score mocht openen (1-0). Stijnen kon nog voorkomen dat een hoekschop van de bezoekers rechtstreeks binnenwaaide en pareerde ook nog een vrijschop van Seijas. Beerschot ging halverwege toch rusten met de voorsprong op zak. Ietwat tegen de gang van het spel in, want na een slappe openingsfase waren de Rouches veruit baas.

Na vijf minuten in het tweede bedrijf stelde Standard snel orde op zaken. Buyens zette zich goed door in de zestien meter en bediende vervolgens de vrijstaande Ezekiel. De kleine spits had aan de tweede paal maar binnen te duwen (1-1). Standard duwde het gaspedaal verder in en kwam op het uur op voorsprong. Stijnen haalde de doorgebroken Ezekiel onderuit en ontsnapte aan rood. De bal ging wel op de stip, Gonzalez faalde niet (1-2).

Pas een kwartier voor inrukken ging Beerschot nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Echte kansen kregen de Ratten niet, het centrale duo van de Rouches -Ciman/Van Damme- speelde ijzersterk. Toch kwam Beerschot opnieuw via een spelhervatting toch langszij. Een voorzet van Ojo viel voor de voeten van Mununga, die niet twijfelde en de gelijkmaker binnenschoot (2-2). Bij de eerste kans voor de thuisploeg na de pauze was het meteen raak. En Beerschot had nog niet genoeg. Coulibaly verscheen vrij voor Kawashima en gunde zijn nieuwe club de zege met een lage schuiver (3-2). Na een dol slotkwartier pakten De Ratten alsnog de volle buit. De Rouches laten na om samen met Zulte Waregem en Anderlecht op de tweede plaats te komen. Beerschot klautert in het klassement naast Standard, dat vandaag niet slecht speelde maar toch puntenloos naar huis gaat.
 

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Öztürk Alpaslan 60' -
Brillant Frédéric A 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Nyoni Vuza Prince A   90' -
De Decker Wim 90' -
Ojo Funso 90' -
Wuytens Stijn 71' -
Mununga Joachim 85' -
Losada Hernan 90' -
Coulibaly Elimane ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen -  
Malul Dor -  
Mawuena Kwame Franck Elie -  
Laerenbergh Conor -  
Marzo Stefano 30' -
Galesic Goran 19' -
François Guillaume 5'  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Cisse Ibrahima   90' -
Ciman Laurent   90' -
Van Damme Jelle 90' -
Fryers Ezekiel 90' -
Buyens Yoni A 90' -
Vainqueur William 90' -
Gonzalez Ignacio 78' -
Buzaglo Maor 84' -
Seijas Luis Manuel 71' -
Ezekiel Imoh 90' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Goreux Réginal -  
Opare Daniel -  
Arslanagic Dino -  
Ajdarevic Astrit 19' -
Bulot Frédéric 12' -
Batshuayi Michy 6'  
Herbeleef Beerschot AC - Standard

Vooraf