Datum: 19/10/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Genk demonstreert tegen Lierse: 4-0
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk demonstreert tegen Lierse: 4-0
Foto: © SC

De Genkse motor is op toerental. De bekerwinnaar heeft zijn tiende zege in twaalf wedstrijden beet. Genk demonstreerde bij momenten tegen Lierse en won uiteindelijk met mooie 4-0 cijfers. Dankzij deze driepunter springt Genk opnieuw over Anderlecht in het klassement.

Robby Morren in Genk

Geen van beide coaches had een verrassing in petto. Mario Been voerde één wijziging door aan het elftal dat AA Gent versloeg: Kumordzi begon in de plaats van de laat teruggekeerde Hyland. Mboyo kon nog steeds niet spelen. Bij Lierse koos Menzo voor de elf die met 2-1 wonnen tegen Bergen.

Derrick Tshimanga had zijn avondje wel. Nadat hij zich had laten opmerken met enkele uitstekende balrecuperaties opende hij kort voor het halfuur de score. De linksachter perste er een spurt uit en kon zo tijdig voor doel opduiken om een aflegger van Camus in de hoek te plaatsen. (1-0)

Het was een meer dan verdiende voorsprong voor de bekerwinnaar die Lierse vanaf minuut één bij de keel greep. Op het kwartier had de Genkse voorsprong al een feit kunnen zijn maar de kopbal van De Ceulaer strandde op de lat. Lierse kon weinig tegen de Genkse oppermacht inbrengen. Eén keer moest Köteles de handen uit de mouwen steken op een knal van Vercauteren.

Goal in Barcelona-stijl

Kort na het halfuur stond de dubbele voorsprong op het scorebord. 'Waaw', galmde door het stadion na een fantastische Genkse combinatie op de kleine ruimte in de zestien. Koulibaly kreeg de bal met een hakje tot bij zijn maatje Kara. Die legde breed tot bij Kumordzi die het leer via de paal in doel mikte. In de toegevoegde tijd gleed Saidi de bal nog bijna in eigen doel maar dat bleek uitstel van executie want de daaropvolgende corner kopte Koulibaly staalhard tegen de touwen. (3-0)

Met een 3-0 voorsprong en een Europese wedstrijd in het vooruitzicht nam Genk wat gas terug in de tweede helft. De wedstrijd was wat meer in evenwicht en Lierse kon af en toe dreigen. Saidi was er met een kopbal dichtbij. Toch kwamen er nog verschillende mogelijkheden voor de thuisploeg. Vossen kon een lage voorzet van De Ceulaer net niet binnenglijden.

Siebe Schrijvers scoort zijn eerste

Mario Been gunde met Ayub en Schrijvers twee talenten uit de eigen jeugd speelminuten. Beide jongeren bedankten hun coach met een mooie goal. Het was een snelle counter, Ayub zette zich door op de rechterflank, zette uitstekend voor en Schrijvers scoorde zijn eerste goal voor de hoofdmacht. 4-0 en de Cristal Arena scandeerde de naam van de doelpuntenmaker.

Een eerredder zat er niet meer in voor Lierse dat zo achterblijft met 11 punten uit 11 wedstrijden. Genk doet een goede zaak in het klassement en kan met vertrouwen toeleven naar het Europese treffen met Rapid Wien.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Tshimanga Derrick 90' -
Vossen Jelle 90' -
Gorius Julien 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou A 90' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
Anele Ngongca 90' -
Camus Fabien A A 76' -
De Ceulaer Benjamin 68' -
Buffel Thomas 61' -
Köteles Laszlo 90' -
  Bank G Beoordeel
Ayub Timbe Masika A 29' -
Schrijvers Siebe 22' -
Limbombe Anthony 14' -
Walsh Sandy -  
Hyland Khaleem -  
Van Hout Kristof -  
Hamalainen Brian -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Wils Thomas 90' 1
Losada Hernan 90' 2
Jääger Enar 90' 2
Swinkels Arjan 90' 1
Saïdi Karim 90' 1
Ahmed Farag Samir 90' 2
Vercauteren Julien 90' 5
Maciel Sousa Campos Wanderson 77' 2
El Sayed Ghaly Hossam 68' 2
Bourabia Rachid 32' 6
Goris Nathan 90' 4
  Bank G Beoordeel
Menga Dolly Doningos 58' 1
Hoefkens Carl 22' 1
Farssi Rachid 13' 0
Corstjens Wouter -  
Lambot Benjamin -  
Diomandé Souleymane Baba -  
Verheyen Steven -  
Herbeleef KRC Genk - Lierse SK

Vooraf