Reactie Swinkels legt zich neer bij nederlaag: "Genk heeft meer kwaliteit"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Swinkels legt zich neer bij nederlaag: "Genk heeft meer kwaliteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse ging met zware 4-0 cijfers onderuit op het veld van Racing Genk. Een groot verschil met de wedstrijden die de Pallieters speelden tegen Anderlecht en Club Brugge. "We kwamen te snel op achterstand", zei Arjan Swinkels na afloop van de partij.

Door Robby Morren

Hoe analyseer jij de wedstrijd tegen Genk?

"Genk heeft gewoon meer kwaliteit dan dat wij hebben. We hebben willen voetballen en we hebben risico genomen. We kwamen er een aantal keer goed uit maar als we over de middenlijn kwamen, was onze eindpass vaak niet goed. Dan waren de ruimtes heel groot en daar was Genk heel effectief in. Het is een ploeg waar de aannames altijd goed zijn."

"Wij hadden misschien één of twee kansjes kunnen afmaken, Wanderson kreeg nog enkele goede kansen om in de wedstrijd te komen. Na 90 minuten was het gewoon een terechte overwinning voor Genk."

Tegen Club Brugge en Anderlecht deden jullie het wel heel goed. Tegen Genk liep het een stuk minder.

"In Genk wilden we ook goed uitvoetballen maar we kwamen snel op een 2-0 achterstand en nog voor de pauze werd het 3-0. Dat is een heel ander verhaal natuurlijk. We hebben aardig gevoetbald tot 25 meter voor hun goal en waren we niet scherp genoeg op stilstaande fases."

Zit het verschil dan vooral in de efficiëntie?

"Ja, maar dat is gewoon kwaliteit. We kunnen daar lang over praten maar Genk staat gewoon verder. Zij hebben Europees al 6 punten gehaald en het is gewoon een hele goede ploeg. Het is geen schande om van hen te verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties