Reactie Schrijvers dankt supporters: "Doet deugd dat ze in mij geloven"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Schrijvers dankt supporters: "Doet deugd dat ze in mij geloven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Siebe Schrijvers, één van de grote talenten van Racing Genk, scoorde zaterdagavond zijn eerste goal voor de hoofdmacht. De amper 17-jarige aanvaller bleef er rustig onder na de wedstrijd, al gaf hij wel toe dat hij hard had genoten.

Robby Morren in Genk

Genk speelde een beresterke partij tegen Lierse en stond al bij de rust 3-0 voor. Reden genoeg voor Mario Been om Siebe Schrijvers in de loop van de tweede helft speelminuten te gunnen. Hij bedankte met een goal.

"Dat doelpunt was heel goed uitgespeeld. Ayub had mij zien staan en ik legde de bal in het doel. Ik was wel opgelucht dat de bal tegen de touwen ging want als ik die had gemist, zou ik toch eventjes slecht geweest zijn."

"Dat geluid na die goal is schitterend"

Wat doet dat met een jongen van 17, die eerste goal? "Het was een felle ontlading. Het geluid dat je in dat stadion hoort na die goal is gewoon schitterend", genoot hij nog na. "Hopelijk volgen er nog veel doelpunten. Ik zal er alleszins hard voor blijven werken op training."

Schrijvers is een jongen uit de streek en een jeugdproduct van Genk. Dat maakt dat hij bij de supporters gigantisch populair is. Zij scandeerden zijn naam meermaals.

"De supporters geloven in mij. Ik ben een jongen uit de buurt en dit doet mij heel veel deugd. Zelfs als ik opwarm, roepen ze mijn naam al."

"Ik heb geen last van druk"

Zowat heel Genk durft er geld op inzetten dat Schrijvers de man wordt die binnen afzienbare tijd het mooie weer zal maken bij Racing. Toch zorgt dat niet voor extra druk op zijn nog jonge schouders.

"Ik heb geen last van druk. Als ik het veld opstap, zijn alle zenuwen weg. Het is belangrijk om lef te hebben, om geen schrik te hebben en je te tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties