Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende swingt zich voorbij Lierse
Manuel Gonzalez

KV Oostende heeft vanavond Lierse SK verslagen. Na een doelpuntenfestival na de pauze wezen de bordjes uiteindelijk 3-2 aan. De promovendus kan morgen helemaal zeker zijn van een verlengd verblijf in de pintjesliga.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende en Lierse SK hoopten vanavond beiden een gooi te doen naar de mathematische zekerheid omtrent het behoud. Fred Vanderbiest liet Tom Van Imschoot naar de bank verhuizen en schonk Andile Jali een eerste basisplaats. Tony Watt – naar verluidt allesbehalve een toonbeeld van motivatie op training – begon naast Stanley Menzo in de dug-out. Anthony Limbombe was zijn vervanger.

Bourabia schudt Albertpark wakker

Igor Berezovskiy werd in de openingsminuten al meteen getest. Carl Hoefkens bracht de Oekraïense doelman in de problemen met een ziekenhuisbal, terwijl ook Laurent Depoitre de reflexen van de goalie eens testte. De doelman van de Pallieters stond telkens pal en behoedde de geelhemden op die manier van een vroege achterstand. Het wedstrijdbegin was jammer genoeg geen voorbode van spektakel. Geen kansen, geen doelpunten: 0-0.

Maar de start van de tweede helft maakte al meteen een pak goed. Rachid Bourabia kreeg te veel ruimte van de West-Vlaamse defensie en twijfelde niet. De 28-jarige Marokkaan gaf Didier Ovono geen kans met een harde knal: 0-1. Voor de volledigheid: het is ondertussen al het achtste doelpunt van de middenvelder dit seizoen. Het bleef echter bij die ene opflakkering van de geelhemden. KVO nam het commando quasi onmiddellijk over.

Eén minuut, twee doelpunten

Op het uur was het Albertpark vertrokken voor een dol minuutje. Carl Hoefkens liet zich in zijn 150e wedstrijd in het shirt van Lierse SK al te gemakkelijk aftroeven door Laurent Depoitre. De aanvaller schoof het leer overhoeks tegen de touwen. Maar de Pallieters waren allesbehalve onder de indruk. Amper een half minuutje later mocht Anthony Limbombe aanleggen van op zo’n twintig meter. Ovono wist geen raad met de knal van de huurling van KRC Genk: 1-2.

En het doelpuntenfestival was nog niet gedaan. Franck Berrier – bezig aan zijn laatste partij vooraleer een ingreep aan de schouder te ondergaan – ontketende een flipperkast in de zestien van Lierse. Berezovskiy deed nog eventjes moeilijk, maar uiteindelijk kon Xavier Luissint scoren: 2-2 en de bordjes opnieuw in evenwicht. The Kustboys hadden het ritme te pakken en gingen vol door. Lierse had handen en voeten te kort om de aanvalsgolven af te slaan.

Canesin: wauw!

Het mooiste doelpunt van de avond moest dan nog komen. Zo’n tien minuten voor affluiten plukte Fernando Canesin Matos de bal uit de lucht. De huurling van RSC Anderlecht wipte het ronde kleinood over Arjan Swinkels en knalde de 3-2 vervolgens in de winkelhaak. Morgen zal KV Oostende ongetwijfeld voor de buis zitten om te partij tussen OH Leuven en Club Brugge te volgen. Een overwinning van blauw-zwart betekent immers sowieso een extra jaartje Jupiler Pro League voor the Kustboys. Al moet Lierse zich vooralsnog ook geen zorgen maken.