Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Cercle stellen teleur
Robby Morren

Net als de vorige drie ontmoetingen is ook deze partij tussen Lierse en Cercle Brugge op een gelijkspel geëindigd. Wat de teams op de mat brachten was langs beide kanten onvoldoende maar het levert hen elk wel één punt op.

Robby Morren in Lier

Met Lierse en Cercle stonden twee teams tegenover elkaar die een moeilijk seizoen achter de rug hebben en alles in het werk willen stellen om deze jaargang rustiger te laten verlopen. Na deze wedstrijd durven we eraan twijfelen dat die doelstelling makkelijk gerealiseerd kan worden.

Bij Lierse voerde Menzo één wijziging door: Bourabia kwam aan de aftrap ten koste van Vercauteren. Staelens stuurde hetzelfde elftal het veld op dat vorige week met 0-4 verloor tegen Anderlecht.

Lierse was vastberaden om niet met een nul op negen te starten en trok vanaf de eerste minuut nadrukkelijk naar voor. Het leverde enkele hoekschoppen en afstandsschoten op. Halfweg de eerste periode bewees Bourabia het gelijk van zijn coach en bedankte Menzo met een doelpunt. Hij werd diep gestuurd door Saïdi, hield zijn tegenstander goed af en legde het leer voorbij Verbist in doel. (1-0)

Cercle was niet bij machte om te reageren en bleef veel volk achter de bal houden. De West-Vlamingen voetbalden tijdens het eerste wedstrijdluik werkelijk geen enkele doelrijpe kans bij elkaar. 1-0 was een terechte ruststand.

Gelijkmaker

Menzo greep tijdens de pauze in: Farssi mocht onder de douche en Hazurov ging in de spits postvatten. Cercle voetbalde meer op de helft van Lierse en Boi verkwanselde een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker toen hij een voorzet van Cornelis van dichtbij over kopte. De gelijkmaker kwam er dan toch met nog een kwartier te spelen. D'Haene leverde vanop de linkerflank een prima voorzet af, de pas ingevallen Etock kreeg veel te veel vrijheid en mocht de bal van dichtbij voorbij Goris duwen. (1-1)

De enige keer dat Cercle-goalie Verbist de handen echt uit de mouwen moest steken was op een kopbal van Hazurov. In de slotminuten gingen de twee teams nog op zoek naar de winnende goal waardoor er meer ruimte kwam maar de netten trilden niet meer.

Werk aan de winkel

Foute passes, misverstanden en slordigheden stapelden zich in de tweede helft op. Het is nog te vroeg om het woord degradatievoetbal te gebruiken maar zowel Lierse als Cercle hebben duidelijk nog heel wat werk op de plank. Het enige positieve wat beide teams mogen onthouden is dat deze teleurstellende partij hen één punt oplevert.