Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren opnieuw gelijk
Sander De Graeve

Waasland-Beveren en KV Mechelen hielden elkaar in evenwicht op de Freethiel. In een wedstrijd die pas na de rust het bekijken waard was bleef het 0-0.

Sander De Graeve in Beveren

De eerste helft van Waasland-Beveren – KV Mechelen was er niet één waar we bepaald warm van werden. KV Mechelen begon aan de partij zonder echte flanken. Cordaro hield af en toe op rechts het veld breed, maar Rits was steevast op de tien te vinden. Ghomsi stond er dus helemaal alleen voor op zijn flank.

Als er al een ploeg een goal verdiende was het Waasland-Beveren. Trickovski en Demjan hadden de grootste kansen in die zoutloze eerste helft. KV Mechelen legde offensief veel te weinig op de mat om meer dan de 0-0 te pretenderen.

KV liet linkerflank links liggen

De supporters schoten wakker bij het rustsignaal en tijdens de pauze schalde het toepasselijke 'Wake me up when it's all over' door de stadionspeakers.

In de tweede helft kregen we toch iets meer voetbal te zien op de Freethiel. De ruimtes werden iets groter en er kwamen meer kansen. Cordaro en Mokulu kregen de grootste namens KV Mechelen. Vooral Mokulu zal zich zijn misser nog lang heugen. Bij de knal van Cordaro had Coosemans een prachtige reflex in huis.

Ook Veselinovic kon de wedstrijd niet openbreken

Bij Waasland-Beveren kwam het meeste gevaar vanop de rechterflank via Lebbihi en D'Ulivo. KV Mechelen speelde op dat moment nog steeds met enkel Ghomsi op links. Henkens zag een kopbal gekeerd door Biebauw en een knal van Lebbihi suisde gevaarlijk over de kooi van de doelman.

Bij de thuisploeg kwam Dalibor Veselinovic, die tegen Charleroi in de extra tijd scoorde, nog in de ploeg. Hij kon het tij ook niet meer keren ondanks een slotoffensief van de thuisploeg. Waasland-Beveren speelde zo voor de derde keer in evenveel wedstrijden gelijk. Voor KV Mechelen is het pas het eerste punt van het seizoen.