Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen staat op en veegt Kortrijk van de mat
Robby Morren

Harm Van Veldhoven haalt opgelucht adem. Hij leidde KV Mechelen tegen Kortrijk naar de eerste overwinning sinds 26 oktober. Meer zelfs, de Mechelaars veegden Kortrijk met 5-2 cijfers van de mat. Hein Vanhaezebrouck baalde.

Robby Morren in Mechelen

Geen van beide coaches wijzigde veel. Bij KV Mechelen verving Mokulu de geblesseerde Prodell. Vanhaezebrouck zette Santini op de bank en bracht Coulibaly aan de aftrap. De twee nieuwe aanvallers moesten voor de goals zorgen want beide teams kwamen vorige week niet tot scoren. Daar zou snel verandering in komen: het werd een waar doelpuntenfestival in het Argosstadion.

Kortrijk snel op voorsprong

De thuisploeg begon met veel goede moed aan de wedstrijd en trok onmiddellijk de kaart van de aanval. Het was dankzij Heylen dat Junker zich niet kon doorzetten in de zestien. Het enthousiasme kreeg al na 7 minuten een deuk. Coulibaly – al dan niet buitenspel – kopte naar Chevalier die Pacovski in twee keer kon verschalken. (0-1)

Even was de thuisploeg aangeslagen maar, ondanks de vele slordigheden, stonden de bordjes halfweg de eerste helft alweer in evenwicht. De Witte dook bij een hoekschop op voor doelman Keet en kopte het leer tegen de touwen. (1-1) Even daarvoor had de paal Junker al van een doelpunt gehouden. Aan de overkant stuitte Matton op Pacovksi.

Ref Dierick kent slechte avond

De intensiteit was hoog en de gemoederen raakten verhit naarmate de rust naderde. Ref Dierick had de nodige moeite om alles onder controle te houden en zwaaide tijdens de eerste 45 minuten liefst vijf keer met een geel karton. Vlak na de pauze schoffelde Tomasevic Junker op de rand van de zestien onderuit. De verdediger had altijd zijn tweede gele kaart moeten krijgen maar ditmaal hield Dierick de kaart onbegrijpelijk op zak.

Mechelse aanvalsdrift rendeert

KV Mechelen bleef met overtuiging naar voor trekken en dat rendeerde. Cordaro liet zijn tweede assist optekenen, de mee opgerukte Biset trapte de bal aan de tweede paal binnen. Minuten later deed Kamavuaka met een heel mooi afstandsschot de netten achter Keet voor de derde keer trillen. (3-1)

Nog hield de Mechelse aanvalsdrift niet op. Dat de troepen van Van Veldhoven zo moeilijk konden scoren, daar was vanavond niets van terug te zien. De thuisploeg knutselde hele mooie aanvallen in elkaar. Junker rondde een voorzet van Diabang af en wat later plaatste de assistgever de bal zelf voorbij Darren Keet. 5-1 en lang geleden dat de Mechelse supporters nog zo'n feestje konden bouwen.

Dat Pacovski nog prima reddingen in huis had op pogingen van Matton en Raman en dat Santini nog milderde tot 5-2 vanop de stip, is slechts een voetnoot.

Kortrijk kent een serieuze dip. De laatste competitiezege dateert alweer van 2 november en deze nederlaag zal het vertrouwen niet goed doen.