Reactie De Mets: "Play off I zal moeilijk worden"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
De Mets: "Play off I zal moeilijk worden"
Foto: © SC

De zware 5-2 nederlaag in Mechelen is hard aangekomen bij Kortrijk. Gertjan De Mets beseft dat zijn team het de laatste weken liet afweten en dat daardoor een plaats in play-off I heel moeilijk zal worden.

Door Robby Morren

"We waren heel goed aan de wedstrijd begonnen maar daarna is er veel fout gelopen. Ik ga niet beginnen met op te lijsten wat er allemaal fout liep. We kregen een domme eerste goal tegen op stilstaande fase en daarna hadden wij nog de kans op de 1-2 maar die viel niet."

"We wilden het vaak te moeilijk doen", oordeelt De Mets tegenover Voetbalkrant.com, al wil hij ook het positieve onthouden. "Het is lang geleden dat wij nog zoveel kansen bij elkaar voetbalden." Defensief was het echter een ramp met liefst 5 tegengoals. "Het is inderdaad ongelooflijk dat we zoveel doelpunten incasseerden. Hopelijk hebben we ze nu allemaal binnen gekregen voor de rest van de matchen."

"Een gelijkspel tegen Standard zou een mooi resultaat zijn"

"Deze nederlaag zal wel even in het kopje blijven zitten", geeft de middenvelder toe. Vrijdag moet Kortrijk echter vol aan de bak tegen leider Standard. "We moeten hopen dat we het jaar tegen Standard toch mooi kunnen afsluiten. Een gelijkspel zou al een goed resultaat zijn."

Kortrijk wacht al sinds begin november op een overwinning en moet stilaan de rol lossen voor een ticket in play-off I. "Het is juist dat we op dit moment niet te veel naar die top zes moeten kijken. We moeten het wedstrijd per wedstrijd aanpakken maar de top zes zal natuurlijk moeilijk worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties