Datum: 31/10/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Wie pakt de punten aan de Gaverbeek in het eerste duel van speeldag 14?
20:09
Opvallend: N'Diaye, Jorgensen en Skúlason staan alle drie op het veld. Bovendien staat ook Mendy op het veld, dus zal Skúlason niet centraal zakken. Misschien hem of N'Diaye op rechtsback en schuiven met Cissako? We zullen het straks zeker weten.
20:19
Van een neergestorte NASA-raket in drie seconden via boterhammen bij een diner bij Moederrrrrrrrrr Jeanne (mensen die af en toe eens in het Regenboogstadion zijn weten wat we bedoelen) raken: faut-le-faire!
20:22
Vooral voor Plet is het zonde dat hij tegen zijn ex-club Racing Genk op de bank moet beginnen. We vermoeden dat hij wel een invalbeurt zal krijgen van Dury, om zich dan te bewijzen.
20:31
De spelers komen op het veld. Wij zijn er klaar voor, u ook?
20:33
Idrissa Sylla is vader geworden van een tweeling: Hussein en Hassan. Dat levert hem een bruine en een witte grote teddybeer op. Maakt hij ook twee goals?
1
Zulte Waregem - Racing Genk: 0-0
1
Zulte Waregem is er aan begonnen. De fans van Essevee zingen nog wat mee met The Monkees.
2
Meteen hoge druk met - zoals verwacht - Cissako hoger en N'Diaye op de backpositie. Trajkovski, Cissako en Verboom halen de achterlijn, maar doen er niets mee.
3
Aan de overkant krijgt Buffel meteen veel ruimte. Hij lepelt in de voet van Mboyo, die scherp voorzet en daar net geen medemaat vindt in Cissé.
4
Sylla kan een voorzet van N'Diaye niet in doel knikken. Buffel vertrekt weer met de bal.
5
Bijna koekenbak aan de overkant: N'Diaye geeft zwak achteruit op zijn doelman, Bossut bijna in de problemen en ei zo na via Cavric in doel, maar het zijnet.
7
Het minste wat we kunnen zeggen is dat er tempo in de match zit. Het spel gaat echt van links naar rechts, met voorlopig een lichte voorkeur naar links: Essevee dus met veldoverwicht.
8
Cissako eerst met een afgeblokt schot, via via komt Verboom aan de bal. Goede voorzet, Sylla kan net niet krachtig koppen.
9
Ook opvallend: we zijn een vijftal vrije trappen ver en voorlopig zijn die allemaal voor Essevee, omdat de bezoekers wel foutief moeten afstoppen.
10
En Essevee blijft nu drukken. N'Diaye caprioleert een corner bijna in doel, even later is er ook nog Trajkovski.
11
Is dit hetzelfde Essevee?
Het is nog vroeg om iets te zeggen, maar in vergelijking met dinsdag in Mechelen is dit wel een heel ander Zulte Waregem!
12

offsite
Een vrije trap van Trajkovski geraakt niet goed weg. Via Cissako terug gevaar, maar Sylla loopt (nipt) buitenspel.
13
"SLC steunt TZ" staat op een spandoek van de thuisploeg. De South Lane Crew steunt dus Tribune Zuid, een mooi gebaar tussen de supportersclans.
15

offsite
Aan de overkant staat Mboyo plots helemaal alleen na een voorzet van Anele, maar ook in buitenspelpositie klaarblijkelijk.
16
Weer een kans voor Essevee, maar de voorzet van Cissako is achter de man in plaats van er voor. Aan de overkant lepelt Mboyo een voorzet te ver.
18
Sylla ziet zijn kans en legt aan, maar de bal zoeft heel ver naast. Meteen een verontschuldigend handje van de Guinese spits.
19
Nu wel de goede beslissing van Sylla, door mee te geven aan Cissako. Diens voorzetten komen er echter keer op keer net niet door. De druk is wel totaal.
20
En nu probeert Jorgensen het, na een afleggertje van Cissako. Ook Sylla kan uit de draai niet afdrukken.
20
Waarlijk zielig wat Gorius daar ging proberen. Hij wil de bal buitentrappen na een blessure van zijn medemaat, maar speelt dan plots toch vooruit naar Mboyo.
22
Köteles pakt een bal heerlijk in de vlucht ... nadat het schot van Cissako via de boarding terug in het veld vloog. De boarding helemaal bovenaan het stadion voor alle duidelijkheid!
23
Via Buffel en Anele de bezoekers nog eens, maar de voorzet is voor Bossut voor de instormende Mboyo.
24
Thuisploeg drukt door, weinig open kansen
De thuisploeg was baas in de eerste helft van de eerste helft, maar tot echt veel open kansen leidde dat nog niet. Het tempo lijkt nu stilaan iets in te zakken na de openingsstorm.
25
De bezoekers acteren zenuwachtig. Keer op keer verliezen ze de bal aan Zulte Waregem, dat van tijd tot tijd wel goed kan tikken.
26
Sylla tot bij Verboom op links, die meteen voorzet. De spits botst op de goalie, die eerst was.
27
Een hoofdblessure voor de goalie, die wel verder kan. Al maakt de referee daar wel een fout, door niet extra te checken. U weet wel, Courtois en zo.
29
De fouten stapelen zich nu op. Eerst een foutje van Skúlason, balverlies aan beide kanten en dan een (lichte) aanvallende fout van Mboyo. We spelen terug, de thuisploeg eist de bal op.
30
Een ogenschijnlijk makkelijke voorzet wordt door Köteles bijna in eigen doel geknuffeld. Sylla kan net niet meer bij de bal om binnen te prikken.
31
We zijn al aan de overkant, waar Gerkens na een scherpe counter Bossut op zijn weg vindt naar de 0-1. Corner, die ook door de goalie wordt geplukt.
33

offsite
Trajkovski was er door, maar wordt afgevlagd. Zegt u het maar: terecht?
34
Essevee moedig, Genk de kansen
Stilaan kunnen we zeggen dat Zulte Waregem met veel lef en druk naar voren speelt, maar de bezoekers kregen wel globaal genomen de drie beste mogelijkheden. De vraag is vooral wie eerst zal scoren.
36
Ow ow ow! De vlam slaat in de pan. Eerst kan Sylla een voorzet van Verboom bijna binnen tikken, daarna komt ook Troisi heel dicht bij Köteles na twee geweldige acties. Tussendoor was er mogelijk een Genkse arm om een schot af te blokken.
37
En tussen alle actie door is iemand van Genk blijven liggen. N'Diaye tikt over de zijlijn, maar daar is de rest het niet mee eens. Lijkt alsof Cavric zich vooral misstapt heeft.
39
Köteles maakt enorm misbaar op Kara & co, terwijl Cavric al terug tussen de lijnen staat. Het tempo blijft verschroeiend.
40
Trajkovski plots in schietgrage positie, maar hij kan de bal niet voorbij de Genkse benen krijgen. Buffel nu los in de tackle op Troisi en een vrije trap van de zijkant van de zestien.
41
Anele kopt de vrije trap van Trajkovski in corner. Die hoekschop wordt dan weer door Kara weggemaaid, maar in no time is er al weer een nieuwe.
42
Mendy komt inkoppen, Köteles kan al bij al makkelijk plukken. Via goed werk van Jorgensen, Trajkovski en Sylla is er ondertussen ... nog een hoekschop. Wat een pressing!
43
Sylla kan net niet afdrukken, maar via via weer een voorzet en dus nog een extra corner na wegkoppen Kara. En nog een corner!
44
Genk raakt al vijf minuten niet meer over middenlijn
De druk is verschroeiend. De thuisploeg wil absoluut scoren voor de rust. Genk komt niet weg onder de druk en geeft in vijf minuten liefst zes corners weg!
45
Een aanvallende fout van Sylla breekt even het tempo. Toch duurt het niet lang voor ze er terug zijn. Het enige dat nog ontbreekt is een goaltje eigenlijk.
45+1
We krijgen er een minuutje bij. Via Sylla en vooral sterk verdedigen van Genk komt er nog een ultieme corner. Nu dan?
45+1
Het is Skúlason die kopt ... en over mikt. Köteles met een uittrap en rusten?


Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - Racing Genk: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:20
Aangename eerste helft ... toch nog 0-0
Racing Genk begon het best met een paar mooie kansen, daarna nam de thuisploeg helemaal over. Heel veel druk, heel veel halve mogelijkheden, maar nog geen doelpunten. Wie breekt de ban na rust?
21:35
De spelers van Genk staan al op het veld, op die van Essevee nog even wachten. Twee wissels bij de bezoekers lijken zich aan te kondigen.
46
Vervangen Aleksandar Cavric
Ingevallen Hervé Kage


46
We zijn er terug aan begonnen. Genk mag het eerste balbezit hebben.
46
Vervangen Sekou Cissé
Ingevallen Siebe Schrijvers

Dubbele wissel dus bij de bezoekers. Echt goed was het dan ook niet bij Genk.
47
Het eerste gevaar is voor Genk. Een vrije trap van Schrijvers zoeft Kara en Mboyo voorbij. Als daar iemand hoofd, dij of been tegen zet is het prijs voor de Limburgers!
48
Trajkovski kan afdrukken, maar verkiest nog breed achteruit te leggen naar ... niemand. Gemiste kans, alweer!
48
En ondertussen mogen we ook al een knal van Cissako noteren, maar Köteles goed tegen de grond en weg kans.
49
Een 1-2tje tussen Trajkovski en Jorgensen levert een vrije trap van een leuke plek op voor de thuisploeg. Met vier gaan ze rond de bal staan, maar wie trapt?
50
Het is Trajkovski die trapt, maar Köteles heeft er niet al te veel last mee. Iets te laag misschien.
51
En plots ligt de defensie van de thuisploeg aan flarden. Buffel krijgt zijn voorzet niet voor de kooi en claimt handspel. Opnieuw gebaart de ref van krommen-haas.
53
Jorgensen zwiept, Cissako wacht iets te lang om de bal aan te vallen en lijdt zo balverlies. De druk komt globaal nog steeds van de thuisploeg, Genk loert op de snelle counter.
55
Nu zit Sylla keer op keer aan de cornervlag. Vandaar kan hij natuurlijk niet scoren.
56
 Gele kaart voor Mamatou N'Diaye
Geel voor N'Diaye na een fout op Kagé. Die heeft wel zin voor drama, want mankt minuten later nog steeds en echt geraakt leek hij niet.
58
Nu dan toch eens druk van de bezoekers, maar de ref ziet een aanvallende fout van Mboyo. Bossut knalt de tribunes in.
60
Aan de overkant steekt Sylla eerst diep op Jorgensen, maar hij vindt zijn schot niet. Doet dat wel: Troisi even later, maar twee metertjes over.
61

62
En Cissako is ondertussen op wandel, maar zijn schot is te zwak om Köteles te bedreigen.
65
Dury buigt en doet zijn handen voor zijn ogen, na een geweldig slechte pass van Cissako. Hij had hier zomaar kunnen diepsturen op Trajkovski, maar mist zijn pass dus compleet.
67
Even dreiging van de bezoekers, dat resulteert uiteindelijk in krampen bij Sylla aan de eigen zestien. De fans roepen zijn naam.
68
Vervangen Yarouba Cissako
Ingevallen Theo Bongonda

Dury grijpt in en haalt Cissako naar de kant.
70
Trajkovski vuurt af, via een Genks been in corner. Bongonda was vrij op rechts nochtans!
72

Goal
Doelpunt van Theo Bongonda (Idrissa Sylla)
Invaller Bongonda doet het meteen. Sylla raakt niet door het bos der bomen, maar Bongonda vindt in de korte hoek wél het gaatje: 1-0 voor de thuisploeg!
74
Nog een dik kwartier, Essevee 1-0 voor
Kan Racing Genk iets terugdoen? De thuisploeg gaat nu overal voorliggen. Qua grinta kan dat tellen!
75

Goal
Doelpunt van James Troisi (Jesper Jørgensen)
En meteen wordt het ook 2-0. Een afgeweken bal van James Troisi zorgt voor een dubbele voorsprong. Racing Genk, wat nu?
77
Trajkovski glijdt weg, Dury zou hem zelf willen gaan binnenschuiven.
79
Plots Genk nog een keer, maar een kopbal van dichtbij gaat naast. Bossut is woedend op enkele van zijn spelers, even alles rustig zetten meent hij te denken.
82
 Gele kaart voor Pieter Gerkens
Terechte kaart voor Gerkens.
82
Vervangen Idrissa Sylla
Ingevallen Glynor Plet

En ook werkbeest/papa Sylla mag gaan rusten. Hij zat al twintig minuten door de krampen heen te spelen.
82
Vervangen Julien Gorius
Ingevallen Sergej Milinkovic-Savic

Savic krijgt nog een kleine tien minuten.
83
En zo krijgt Plet ook nog tien minuten om zijn kunnen te bewijzen. Ook de bezoekers laten zich horen door zijn naam te scanderen.
84
Skúlason met een kopbal, Koteles pakt. Bovendien ook buitenspel klaarblijkelijk!
87
Nog een gele kaart voor de bezoekers. Kunnen ze het nog herstellen?
87
 Gele kaart voor Thomas Buffel

90+1
We krijgen er nog drie minuten extra tijd bij. De bezoekers komen opzetten.
90+3
Vervangen James Troisi
Ingevallen Kylian Hazard

Er is weer een Hazard op het veld bij Zulte Waregem. Kylian mag de extra tijd volmaken!


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.