Datum: 31/10/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Regenboogstadion
Echte Essevee staat op en stuurt Racing Genk wandelen
Echte Essevee staat op en stuurt Racing Genk wandelen
Foto: © photonews

Zulte Waregem is voorlopig virtueel van de laatste plaats verlost. Het moet de drie punten van Standard nog krijgen, maar toonde zich wél eens van zijn beste kant. Het toonde lef en kreeg daarvoor via invaller Bongonda en Troisi de beloning: 2-0.

Aernout Van Lindt in Waregem

Woensdag was hij nog goed voor een spookdoelpunt, maar Hervé Kagé mocht van McLeish niet beginnen aan de match aan de Gaverbeek. De Limburgers - in vorm met een 9 op 9 - begonnen met Cissé aan de match, verder was er heel weinig redenen tot wisselen.

Bij de thuisploeg twee wissels: Plet en Aneke zaten op de bank, Trajkovski en Sylla mochten aan de match beginnen. De Guinese spits werd maandag vader van een tweeling, wat hem twee grote knuffelberen opleverde.

Thuisploeg baas, Genk gevaarlijk op counter

Wel had Dury een verrassing in petto, door N'Diaye op de rechtsachter neer te poten en Cissako een rijtje te schuiven. Bongonda - terug fit na een voetblessure - begon op de bank, maar zou zijn waarde bewijzen door in te vallen en te scoren.

Het duurde tot twintig minuten voor tijd voor hij de ban wist te breken voor Essevee. Maar het had de hele match wel vlagen getoond van het Zulte Waregem van de voorbije jaren. Niet dat het heel gevaarlijk was voor rust, integendeel: de beste kansen waren voor Genk. Mboyo miste er eentje, Bossut was paraat bij een inzet van Gerkens. 

Toch werkten de bezoekers zich in de knoei. Köteles bijna met een knullige misser, daarna vijf minuten niet over de middenlijn raken en vijf corners weggeven ... McLeish stuurde bij met twee wissels aan de rust, maar het spelbeeld bleef - na een nieuwe open kans voor Mboyo - hetzelfde: druk, druk en nog eens druk van de thuisploeg, terwijl Genk op de counter loerde en er zo een paar keer vervaarlijk uitkwam.

Bongonda breekt ban

Maar de thuisploeg was wel de betere ploeg op het veld. Het speelde met lef en durfde - in tegenstelling tot de voorbije weken - voetballen en fouten maken. Soms was het dan ook nog slordig in het aanspelen, maar er stond wel een zwoegend, werkend elftal op het veld. 

En dat rendeerde twintig minuten voor tijd, toen invaller Bongonda meteen faam maakte en de korte hoek van Köteles vond om binnen te schuiven. Een afgeweken bal van Troisi enkele minuten later waren de drie punten binnen. Genk puntenloos naar huis en - voor het eerst sinds speeldag 1 - nog eens feest aan de Gaverbeek.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 8
N'Diaye Mamatou   90' 7
Mendy Formose 90' 7.7
D'Haene Karel 90' 7
Verboom Bryan 90' 7
Skúlason Ólafur 90' 6
Cissako Yarouba 68' 6
Jørgensen Jesper A 90' 8
Trajkovski Aleksandar 90' 6.7
Troisi James 90' 7.7
Sylla Idrissa A 82' 8
  Bank G Beoordeel
Bongonda Theo 22' 7
Plet Glynor 8'  
Bruzzese Sébastien -  
Paye Djibril Tamsir -  
Hazard Kylian -  
Canelas Almeida Ferreira Tiago Emanuel -  
Aneke Chuks -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Cavric Aleksandar 45' -
Anele Ngongca 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5.5
Kabasele Christian 90' 6
Tshimanga Derrick 90' 5
Gorius Julien 82' 4
Gerkens Pieter   90' 4.5
Cissé Sekou 45' 4
Buffel Thomas   90' 6
Mboyo Ilombé 90' 3.5
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 45' 3
Schrijvers Siebe 45' 6
Milinkovic-Savic Sergej 8'  
Castagne Timothy -  
Hyland Khaleem -  
Bizot Marco -  
Walsh Sandy -  
Herbeleef Zulte Waregem - KRC Genk

Vooraf