Datum: 02/11/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Gent wint misselijkmakende pot vechtvoetbal dankzij verloren zoon Van Der Bruggen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent wint misselijkmakende pot vechtvoetbal dankzij verloren zoon Van Der Bruggen
Foto: © Photonews

Betere vrienden zullen AA Gent en Lierse SK er vanmiddag niet op geworden zijn. Een potje vechtvoetbal van de laagste soort kregen we te zien op het Lisp. Hannes Van Der Bruggen zorgde uiteindelijk voor de Gentse zege.

Sander De Graeve in Lier

Het beloofde een mooie match te worden tussen Lierse en Gent. Alle ingrediënten waren aanwezig. Mooi weer, de bezoekers die op een punt van de leidersplaats konden komen en Lierse dat de laatste plek helemaal aan Cercle Brugge kon laten. In de eerste vier minuten kon Lierse-Gent de schijn nog hoog houden. Daarna ging de hele match naar de verdommenis.

Het werd een schoppartij van jewelste, daar in Lier. Ook de ellebogen werden niet gespaard. Depoitre en Bensebaini werden niet de beste vrienden en ook Lepoint en Swinkels vormden een mooi koppeltje samen. Zij kregen allebei geel voor hun fratsen.

Karate Kid III

Intussen had Gent wel al een strafschop gekregen. Benito Raman mocht op zondagswandeling van aan de middenstip tot in de zestien. 'Dit is nou toch wel een beetje te gek', dacht Arjan Swinkels en hij schoffelde hem onderuit. Specialist Milicevic zette zich achter de bal, maar zelfs een penalty was niet voldoende voor een goal in die dramatische eerste helft. Bajkovic krijgt een pluim voor de puike redding.

Wat was ons dat een pot degradatievoetbal, of een eindeseizoensmatch zo je wil, op het Lisp. De enige echte kans die we nog zagen was wel een grote. Depoitre moest scoren, maar Bajkovic pakte uit met een topsave tegenvoets. Hij was dan ook samen met beide supportersclans de enige op niveau in Lier.

Na de rust kon het alleen maar beter en dat was ook het geval. Spectaculair was het allemaal niet, maar we kregen toch al eens een kans, godbetert. Raman liep zich te pletter en kon Depoitre bereiken, maar hij kwam alweer niet tot scoren. Aan de overkant kreeg Lierse amper iets klaar. Losada kwam erg bleek voor de dag en zou ook vervangen worden.

Na die opflakkering kregen we weer een hele hoop schoppen en een hele hoop opstootjes. Lepoint probeerde El Messaoudi nog een rode kaart aan te smeren, maar het slag(je) van de verdediger werd niet opgemerkt door de arbitrage. Beide coaches grepen intussen in, Vellios en Van Der Bruggen kwamen in de ploeg.

Van Der Bruggen doet het

Die wissel leverde meteen succes op. Nadat de defensie van Lierse aan het slapen ging kon Depoitre de zestien in. Hij vond Van Der Bruggen en de verloren zoon knalde het leer in het links kruis. Heel het team ging de voormalige Gentse kapitein feliciteren. Intussen was men bij Lierse 'not amused' over de prestatie van ref Lardot. Lierse wou een strafschop en zag een goal van Tahiri afgekeurd wegens buitenspel.

Toch bleef het bij die 0-1 ondanks nog een paar kansen voor de thuisploeg vlak voor affluiten. Gent pakte zo drie belangrijke punten, maar we zagen vooral vechtvoetbal op het Lisp. Karate Kid III was er niets tegen. Lierse blijft samen met Cercle de rode lantaarn delen.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Bajkoviæ Boban 90' 8
Ayub Timbe Masika 90' 2.5
El Messaoudi Ahmed   90' 2.5
Swinkels Arjan   90' 3
Bensebaini Rami   90' 2.5
Hafez Ramadan Karim 90' 2.5
Wils Thomas 90' 3.5
Bourabia Rachid 90' 3
Sayed Ahmed 67' 2.5
Keita Alhassane 40' 2.5
Losada Hernan   76' 3
  Bank G Beoordeel
Nwofor Uche 50' 3
Tahiri Anas 23' 2.5
Vellios Apostolos 14' 2.5
Kasmi Faysel -  
Maciel Sousa Campos Wanderson -  
Goris Nathan -  
Hanin Florent -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 7
Foket Thomas   90' 5
Rafinha Rafael Scapini   90' 6
Gershon Rami 90' 7
Asare Nana 90' 6
Neto Renato 90' 4
Dejaegere Brecht 90' 7
Lepoint Christophe   90' 7
Milicevic Danijel 70' 6
Depoitre Laurent A 90' 7
Raman Benito 90' 7
  Bank G Beoordeel
Van der Bruggen Hannes 20' 7
Vandenbussche Brian -  
Nielsen Lasse -  
Soumahoro Yaya -  
Locigno Sébastien -  
Saief Kenny -  
Pollet David -  
Belhocine Karim -  
Herbeleef Lierse SK - KAA Gent