Reactie Troisi opnieuw met belangrijke goal: "Dit is een perfect resultaat en een goede manier waarop"

Troisi opnieuw met belangrijke goal: "Dit is een perfect resultaat en een goede manier waarop"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als op Standard was het ook thuis tegen Racing Genk de Australiër James Troisi die Essevee over de streep trok. "Mijn doelpunt uit Luik kwijt? Ach, iedereen weet dat ik heb gescoord. Daarbij, de drie punten vandaag, die zijn veel belangrijker", nam hij het met de glimlach op.

Aernout Van Lindt in Waregem

De kans dat Troisi door de binnenkort te bevestigen forfaitnederlaag van Standard zijn doelpunt van daar kwijtraakt in de statistieken is zeer groot, voorlopig spreken we wel nog van zijn derde doelpunt in de competitie.

Maar statistieken zijn niet belangrijk voor de Australiër: "Dit zijn drie hele belangrijke punten", gooit hij een open deur in. "En ook door de manier waarop. Dit is de eerste keer sinds ik hier ben dat ik ons echt goed weet voetballen. Als we zo blijven spelen, dan moeten we hoger kunnen mikken dan de plaats waar we nu staan."

"Eerste keer dat ik ons echt goed weet spelen"

Het moet gezegd: in de nieuwe opstelling (4-2-3-1, met Cissako een rijtje hoger) rendeerde Troisi beter dan ooit tevoren: "Ja, op de tien ben ik het beste. De nieuwe formatie heeft ons zeker geholpen vandaag om dit op de mat te brengen", aldus de Australiër.

En toch was het vooral in de hoofden dat het verschil gemaakt werd, meent Troisi: "We hebben er allemaal voor gevochten. Elke bal proberen opeisen en dan de bal goed laten rondgaan. Als je veel balbezit hebt, kan je harder werken dan als je de bal telkens kwijtraakt. We hebben onszelf naar een hoger niveau weten te tillen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties