Datum: 23/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk knalt zich in tien dolle minuten voorbij Zulte Waregem
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Kortrijk knalt zich in tien dolle minuten voorbij Zulte Waregem
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft wraak genomen voor de 2-0 uit de heenronde aan de Gaverbeek door de maat te nemen van Zulte Waregem. In tien dolle minuten zette het een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Kortrijk springt zo terug in de top-6, Essevee verliest voeling met het peloton.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

Vooraf konden zowel Dury als Vanderhaeghe ons niet verrassen: de oefenmeester van Essevee hield vast aan zijn elftal waarmee de voorbije weken 7 op 9 werd gepakt, de thuiscoach had ook weinig reden tot wisselen na goede weken voor het interlandreces. Hij moest wel Henkinet in doel zetten, omdat Keet geschorst werd op basis van tv-beelden voor natrappen op Mitrovic.

Het typische novemberweer en de al even typische West-Vlaamse derbysfeer? Beiden present. Voor beide ploegen had de match natuurlijk heel wat inzet: de Veekaa kon zich door het verlies van Standard nog steviger in play-off 1 nestelen, Zulte Waregem kon terug voeling krijgen met de ploegen voor zich.

Essevee met een dodelijke counter

Van meet af aan was vooral het gebakkelei op en rond het veld de hoofdrolspeler in deze geladen derby. Chevalier ging meteen nadrukkelijk vragen om gele kaarten (en kon er Mendy eentje ook effectief eentje aanwrijven), Matton kwam piepen - maar een corner leverde wel een dodelijke counter op.

Cissako deed het heel erg goed, bediende Trajkovski op het juiste moment en die schoof kalm voorbij Henkinet - zo na een dikke vijf minuten meteen gepasseerd bij zijn grote vuurdoop. Daarmee was alles van de eerste helft eigenlijk gezegd, want daarna werd het vooral vechten voor elke morzel grond - Santini deelde een elleboog uit aan Jorgensen - en weinig voetbal. Chevalier? Die had moeten scoren, maar blinkte uit in te gedreven zijn en zoeken naar een dribbel waar dat nodig was.

Kortrijk lost het op in tien dolle minuten

Na de koffie kwam de thuisploeg veel gedrevener uit de kleedkamers. De bezoekers bleven achteruitplooien en lieten het steeds meer na om de voetballende oplossing te zoeken. En zo zouden ze zichzelf ook gaan nekken, in tien dolle minuten.

Marusic knikte de gelijkmaker aan de tweede paal binnen, even later was er een beauty van Chanot en stonden de Kerel al meteen voor. Een kolkend Guldensporenstadion mocht nog meer juichen na een tweede gele kaart voor N'Diaye, de 3-1 was de kers op de taart voor de Veekaa - al had Poulain geluk de strakke voorzet van Chevalier in doel te kunnen werken. Kortrijk doet zo een goede zaak, Zulte Waregem heeft zichzelf vooral in de nesten gewerkt.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk
  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' 8
Capon Brecht 90' 7
Poulain BenoitA 90' 8
Chanot MaximeA 90' 9
Tomasevic Zarko   45' 7
Pavlovic Nebojsa 90' 7
De Mets Gertjan 90' 6
Chevalier Teddy 88' 8
Marusic AdamA 90' 9
Santini Ivan 90' 7
Matton Thomas 58' 6
  Bank G Beoordeel
Mulemo Landry 45' 5
De Smet Stijn 32' 8
Dierckx Tuur 2'  
Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
N'Diaye Mamatou     76' -
Mendy Formose   90' -
D'Haene Karel 90' -
Verboom Bryan 90' -
Skúlason Ólafur 81' -
Cissako Yarouba 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Trajkovski AleksandarA 62' -
Troisi James 78' -
Sylla Idrissa 90' -
  Bank G Beoordeel
Aneke Chuks 28' -
Bongonda Theo 12' -
Plet Glynor   9'  
Herbeleef KV Kortrijk - Zulte Waregem

Vooraf