Volg de match tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Nog drie kwartier voor de start van de match, het eerste geroezemoes in de tribunes kan een aanvang nemen. Beladen is het sowieso nu al wel!
19:41
Ook de bezoekende fans laten zich al horen ... we zijn er stilaan klaar voor!
19:51
De spelers zijn opgewarmd en gaan richting tunnel. De thuisspelers krijgen fans, de bezoekers gefluit. Aah, nu al lekkere sfeer!
19:58
Een hele stille versie van "You'll never walk alone" is het vandaag.
20:00
En er is vuurwerk bij! Alles-uit-de-kast voor de derby!
1
Kortrijk - Zulte Waregem: 0-0
1
Derby is begonnen!
Troisi en Sylla hebben namens de bezoekers een kolkende derby op gang getrapt. Als we te zien krijgen op het veld wat we voelen naast het veld, dan wordt dit een toppertje zonder weerga!
2
 Gele kaart voor Formose Mendy
Chevalier gaat in duel met Mendy, laat zich daarna slim vallen en vraagt om een kaart. Mendy krijgt ze, terecht?
3
De vrije trap van De Mets zoeft alles en iedereen ongeveer voorbij, net naast. Dat was even bibberen al voor Essevee.
4
Chevalier heeft er zin in. Nu gaat hij in duel met D'Haene en vraagt hij ook daar ostentatief om een kaartje. De jonge Lardot trapt er niet opnieuw in.
6
Chevalier heeft er echt zin in, zijn voorbereidend werk levert een corner op. Hij vuurt de fans aan!
6

Goal
Doelpunt van Aleksandar Trajkovski (Yarouba Cissako)
De corner levert op, maar aan de andere kant. Cissako neemt de bal goed mee, heeft dan even wat last om er met de bal vandoor te gaan, maar speelt uiteindelijk net op tijd naar Trajkovski, die kalm voorbij Henkinet schuift.
9
Wat nu, KV Kortrijk? Het spannende en drieste begin heeft een knauw gekregen, nu zal het bouwen worden.
11
Cissako nog eens met een leuke voorzet, waar niemand iets kan tegen drukken. Balverlies van Kortrijk leidde de actie in.
13
Het spel heeft al meer stilgelegen dan wat anders, Lardot fluit werkelijk alles wat op contact lijkt.
15
We zijn een kwartiertje ver en Essevee komt nog eens de neus aan het venster steken via Cissako en daarna Jorgensen, na veel vijven en zessen een domme fout van De Mets net buiten de zestien aan de zijkant.
17
De vrije trap wordt uiteindelijk weggekopt, de counter van Kortrijk komt er ook niet uit.
19
Sylla zet druk, de thuisploeg geeft wat knullig een corner weg. Die levert niets op, de counter evenmin.
21
De verdediging van de Kerels komt heel onwennig over, ze leveren steevast wat makkelijk de bal in, terwijl aan de overkant wél rust heerst voorlopig.
23
Gevaarlijke voorzet van Chevalier, maar de bezoekers kunnen wegwerken. Opnieuw een counter van Trajkovski. Niet binnen deze keer, maar pardoes uit het stadion.
25
Vanderhaeghe komt even helpen om de bal voor een vrije trap op de juiste plaats te leggen, waarna Trajkovski toch nog een metertje steelt.
26
Drie hakjes van Trajkovski op een minuut, maar daarna kost balverlies van Troisi duur. Die weet het dat hij in de fout ging, maar Pavlovic & Santini halen er niet meer dan een corner uit.
27
De corner van Matton wordt door Poulain aan de eerste paal getikt. Bossut haalt vanonder zijn lat, Chanot werkt hem vervolgens tegen de touwen - letterlijk die van zijn goal.
29
De nochtans deze zomer (met een vrouw) getrouwde Sammy Bossut krijgt de traditionele verwijten hier op Kortrijk als zou hij toch een voorstander zijn van de mannenliefde.
30
Matton kan ondertussen net niet voldoende bij een voorzet van Santini en tikt daardoor naast.
33
Santini laat heel erg knap lopen en zo is Chevalier alleen voor Bossut. Hij probeert hem te omspelen en schiet dan op N'Diaye. In de herneming kan Skúlason tegen Chevalier schieten en is de kans weg.
34
Nu vraagt ook Matton om een strafschop, na een armpje van D'Haene. De sfeer wordt steeds grimmiger, zowel op als naast het veld. Derbysfeer!
37
Nu gaan de poppetjes helemaal aan het dansen. Santini met iets wat op een slag leek aan het adres van Jorgensen, maar Lardot heeft het niet gezien.
38
Ondertussen moet Mendy tot twee keer toe verdedigend bijpikkelen om Matton & co van de gelijkmaker te houden.
39
Nu een klein opstootje aan de zijlijn en nu wel twee gele kaarten.
39
 Gele kaart voor Zarko Tomasevic

39
 Gele kaart voor Mamatou N'Diaye

42
En zo kabbelen we stilaan toch richting rust. Het ergste lijkt voorlopig geweken.
43
Al blijft het achterin bij Kortrijk soms wel rammelen. Nu opnieuw Sylla die de achterlijn haalt en toch paniek in het wegwerken: corner.
45
We krijgen er nog de volle twee minuten bij voor de koffie.
45+2
Chevalier is de Kop-van-Jut bij de bezoekende fans. Ondertussen is het toch bijna rusten.

Scheidsrechter
Rust
Kortrijk - Zulte Waregem: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:51
Zulte Waregem 0-1 voor na nerveuze eerste helft
En zo gaan we rusten met 0-1 voor Zulte Waregem. De bezoekers begonnen het best, een counter was goed voor de voorsprong. Chevalier miste dé kans op de gelijkmaker, de fans waren hoofdrolspeler.
46
Vervangen Zarko Tomasevic
Ingevallen Landry Mulemo

46
We zijn er terug aan begonnen met een nieuwe naam bij de thuisploeg.
48
Ook in de tweede helft zijn het voorlopig vooral acties tussen fans en spelers die de hoofdmoot nemen.
50
Schotje Jorgensen zeilt meters naast. Aan de overkant komt N'Diaye na enkele gefloten fouten stilaan met het licht op oranje.
51
Zetten de Kerels het recht na rust?
Nog 40 minuten heeft Kortrijk om het recht te zetten. Het is nog steeds 0-1, een poging tot lob/schotje van Poulain doet daar weinig aan.
53
Matton krijgt een kans om te counteren, maar geeft een ziekenhuispass. Wissel hem maar gebaren vele fans van de thuisploeg.
55
Ook Santini steekt nog eens de neus aan het venster, maar durft niet echt af te vuren. Plukkertje voor Bossut.
58
Vervangen Thomas Matton
Ingevallen Stijn De Smet

En de fans krijgen wat ze willen ... een wissel van Matton.
60
Santini probeert nog eens tegen de grond te gaan na contact met D'Haene, maar Lardot wil er niet van weten.
62
Vervangen Aleksandar Trajkovski
Ingevallen Chuks Aneke

65
Bijna 0-2! Aneke opent op Cissako, die voorzet en Sylla met een omhaal net naast, al zat er misschien nog wel een doelman tussen. Lardot? Die heeft het (natuurlijk) niet gezien.
67
Santini met de vrije trap. Verraderlijk rechts en laag rond de muur. Bossut kan zich toch nog in zeven bochten wringen om knap te redden.
68

Goal
Doelpunt van Adam Marusic (Stijn De Smet)
En alles is te herdoen halfweg de tweede helft. Een bal zoeft alles en iedereen voorbij, aan de tweede paal kan Marusic binnenkoppen.
70
De thuisploeg neemt nu helemaal over - met dank ook aan het publiek.
74

Goal
Doelpunt van Maxime Chanot (Onbekend Onbekend)
En het staat 2-1. De bal raakt niet weg en plots is er Chanot om tegen de touwen te werken!
74
En bijna via Santini de 3-1, maar hij struikelt over de bal.
76
 2e gele kaart voor Mamatou N'Diaye
En plots krijgt N'Diaye zijn tweede geel na een klein tikje op Santini. Goed uitgelokt, Essevee moet nog een kwartier met een man minder verder!
77

Goal
Doelpunt van Benoit Poulain (Teddy Chevalier)
De totale ommekeer is het hier in het Guldensporenstadion. Een strakke vrije trap wordt van dichtbij door Poulain in doel getikt.