Kortrijk en Zulte Waregem? "Buren die elkaar haten, maar ook graag hebben"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
Kortrijk en Zulte Waregem? "Buren die elkaar haten, maar ook graag hebben"
Foto: © photonews

Hoogspanning in Kortrijk dit weekend, waar de Kerels de buren uit Zulte Waregem tegen zullen komen. Voor Karel D'Haene en Francky Dury ook een wedstrijd met inzet. "De match van het seizoen", klinkt het alvast bij D'Haene.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Na de thuismatch tegen KVK raakten we in een neerwaartse spiraal. De laatste weken ging het weer wat beter, het is nu zaak voor ons om tegen zondag het ritme van voor de interlandbreak terug te vinden", aldus D'Haene.

"Die match tegen Kortrijk blijft toch de match van het seizoen", gaat hij verder. "Het is een leuke wedstrijd, een toffe verplaatsing en ik vind het stadion van Kortrijk nog wel leuk."

Hebben elkaar nodig

Ook Dury houdt van de burenstrijd: "We zijn buren die mekaar haten, maar eigenlijk ook elkaar graag hebben. En we hebben elkaar nodig. Een fusie zal er niet komen, maar iedereen in de buurt kent de waarde van beide teams en we maken elkaar beter. Als een van de twee er niet meer zou zijn, zou de andere ploeg die missen", is de coach formeel.

Rest de vraag: had Essevee verwacht dat Kortrijk zou meestrijden voor play-off 1? "Ik had ze in de middenmoot ingeschat", aldus D'Haene. "Top-6? Dat niet meteen. Ze doen het beter dan verwacht. Maar ze hebben een aantal goede spelers en Yves Vanderhaeghe heeft er iets neergezet. Hij geeft een eigen invulling aan het systeem Vanhaezebrouck."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties