Datum: 23/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Guldensporenstadion
Wie wint de beladen derby tussen De Kerels en Essevee?
Wie wint de beladen derby tussen De Kerels en Essevee?
Foto: © photonews

Op speeldag 1 won Zulte Waregem in eigen huis van KV Kortrijk. Weinigen die toen hadden durven geloven dat de Veekaa halfweg de competitie boven Zulte Waregem zou staan. En dus ruiken De Kerels hun kans om eindelijk nog eens te winnen van de buren.

KV Kortrijk moet al enkele jaren wachten op een nieuwe zege tegen Zulte Waregem. De voorbije jaren werden De Kerels in de stand helemaal overvleugeld door de boerenjaren van Essevee, dit seizoen is er voorlopig vooral in Kortrijk gelachen.

De derby staat op scherp, met chrysanten, boerenpoppetjes en andere ongein tussen de supporters als klap op de vuurpijl in een sowieso al geladen duel. De thuisploeg moet het wel zonder Darren Keet zien te rooien, die alsnog geschorst werd op basis van videobeelden.

Bij Zulte Waregem is de ziekenboeg voor het eerst in lange tijd (ongeveer) leeg. Steve Colpaert speelde al mee in een oefenwedstrijd tegen Deinze, starten tegen Kortrijk lijkt wel nog uitgesloten. Labor, Ferreira en Overtoom zitten in de B-kern.

Voor Essevee zou winnen van Kortrijk een verderzetting zijn van het elan van voor het interlandreces. Bovendien zouden ze zo zelfs tot op drie punten van de Veekaa kunnen naderen, terwijl het een maand geleden nog in volle degradatiestrijd zat. Het kan dus snel gaan, al is play-off 1 voorlopig nog geen doel bij Essevee.

Beleef de wedstrijd nog intenser!
Schrijf je in bij
UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met een inzet van 60 euro verdien je 138 euro als de thuisploeg de partij wint. Zet je 60 euro in op winst van Essevee, dan kan je dat maar liefst 169 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws