Datum: 23/01/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Luminus Arena
Genk opnieuw in de top zes na eenvoudige overwinning
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk opnieuw in de top zes na eenvoudige overwinning
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft een eenvoudige zege geboekt tegen Moeskroen. Schrijvers en De Ceulaer vonden de weg naar de touwen in een al bij al slaapverwekkende vertoning. De Limburgers klimmen zo naar de vijfde plaats.

Robby Morren in Genk

Bij Racing Genk mocht Benji De Ceulaer voor het eerst sinds 30 augustus nog eens aan de aftrap komen. Thomas Buffel keerde terug uit schorsing en McLeish gaf de voorkeur aan Milinkovic boven Pieter Gerkens. Slechts één wijziging bij Moeskroen: Langil kwam in de plaats van Badri.

Slaapverwekkende vertoning

Over het eerste halfuur kunnen we kort zijn: het niveau lag – net als de temperatuur – onder nul. Moeskroen hield de ruimtes klein en Genk voetbalde veel te traag, er viel werkelijk niet te beleven in de Cristal Arena.

Liefst 37 minuten was het wachten op de eerste kans, maar dat was wel onmiddellijk een hele grote. Kabasele zette zijn hoofd tegen een vrije trap van Okriashvili, de Ceulaer verlengde van dichtbij met het hoofd, Cros pakte uit met een geweldige reflex.

Minuten later brak Schrijvers dan toch de ban. Hij dook uitstekend in de ruimte op een lange bal van Gorius en trapte het leer hard in het dak van het doel. Het was een emotioneel moment voor de jonge spits die recent afscheid moest nemen van zijn grootvader.

De tweede helft was pas vijf minuten op gang toen De Ceulaer dé uitgelezen kans op een dubbele voorsprong liet liggen. Schrijvers met een slim passje opzij, Benji trapte vanop zo’n vijf meter over doel.

Moeskroen dreigde even met een kopbal van Contout, maar Genk besliste de partij. Eerst kreeg De Ceulaer de bal opnieuw niet tegen de touwen na een goede voorzet van Milinkovic. Op de corner die volgde was het wel prijs. Walsh verlengde en Benji trof nu wel raak. (2-0) Een schot van de ingevallen Monrose werd nog voor de lijn gekeerd door een verdediger.

Racing Genk klimt dankzij deze driepunter over Standard en Charleroi naar de vijfde stek, met nog een inhaalwedstrijd te gaan tegen Oostende. Voor Moeskroen, dat met bange ogen zal uitkijken naar de resultaten van de concurrenten, worden het nog zware weken.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Castagne Timothy 90' -
Kabasele Christian 90' -
Walsh Sandy A 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Buffel Thomas 90' -
Gorius Julien 90' -
Milinkovic-Savic Sergej   90' -
De Ceulaer BenjaminA 69' -
Schrijvers Siebe 80' -
Okriashvili Tornike 84' -
  Bank G Beoordeel
Joseph-Monrose Steeven 21' -
Bertaccini Paolino 10' -
Gerkens Pieter 6'  
Zarandia Luka -  
Cavric Aleksandar -  
Bizot Marco -  
Vrijsen Jarne -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Cros Pierrick 90' -
Boli Kévin 90' -
Delacourt Benjamin 90' -
Mezague Teddy 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Pennacchio Sébastien   90' -
Vandendriessche Kévin   85' -
Verstraete Birger 67' -
Dingome Tristan   90' -
Langil Steeven 90' -
Contout Roy 64' -
  Bank G Beoordeel
Badri Anice 26' -
Mohamed Dimitri 23' -
Gano Zinho 5'  
Turcan Marvin -  
Houzé Jérémy -  
Adrien Melvin -  
Jeanvier Julian -  
Herbeleef KRC Genk - Moeskroen

Vooraf