Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Achter de Kazerne
Charleroi verliest twee dure punten na tegenvallende wedstrijd
Caroline Tonnelier

Charleroi heeft twee dure punten verloren in de strijd om play-off 1. Na een weinig hoogstaande wedstrijd speelde het 0-0 gelijk tegen KV Mechelen. In de slotfase kwam vooral de thuisploeg nog sterk opzetten, maar Veselinovic en Verdier misten de kansen.

KV Mechelen ging Achter de Kazerne op zoek naar zijn eerste thuiszege van 2015. Coach Jankovic voerde om dit te bewerkstelligen vijf wissels door, met onder meer Hanni en Matthys op de bank

Bij Charleroi waren er geen verrassingen te bemerken. Geraerts haakte geblesseerd af en Tainmont zat een schorsingsdag uit. Op Kebano, die pas zondag van de Africa Cup terugkeert, is het nog even wachten.

Wachten was het ook tot minuut 11 vooraleer Rits voor het eerste gevaar zorgde. Zijn schuiver zette Penneteau aan het werk. De reactie van de Zebra's kwam er pas voorbij het eerste kwart.

Na een lang uitgesponnen aanval kon uiteindelijk Diandy als laatste besluiten. Biebauw, die al op de grond lag, kon met het nodige geluk het leer uit zijn doel keren. Beide kansen vatten meteen de eerste helft samen.

In de tweede helft was er weinig beterschap. De Charleroi-fans zorgden dan maar zelf voor wat spektakel naast het veld.  Hun vuurwerk zorgde voor zoveel rookontwikkeling dat de match zelfs even moest stilgelegd worden.

In het slotkwartier drong KV Mechelen toch nog aan. Invaller Verdier toonde zich, maar slaagde er zich niet in zich tot de held va de avond te kronen. De beste kans was nog voor Veselinovic, maar de topschutter van KVM miste van dichtbij.

Aan de overkant moest ook Biebauw zich nog eens tonen. Faure kwam immers dicht bij de 0-1, maar de doelman van de thuisploeg kwam goed tussen. De laatste poging was nog van Verdier, maar zijn kopbal strandde op de paal.