chaCharleroi
moeMoeskroen
Neeskens Kebano (pen) 18'
1-0
2-0
Datum: 26/07/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi laat bijna de kaas van het brood eten door Moeskroen
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Charleroi laat bijna de kaas van het brood eten door Moeskroen
Foto: © photonews

De Henegouwse clash tussen Charleroi en Moeskroen leek lange tijd op een demonstratie uit te draaien. De Zebra's liepen tot 2-0 uit, maar brachten uit het niets RMP terug in de partij.

Diederik Geypen in Charleroi

Tene quod bene - behoud wat goed is - dacht Felice Mazzu toen hij zijn basisopstelling voor de seizoensopener samenstelde. De oefenmeester van de Carolo's wijzigde de ploeg die donderdag Beitar opzij zette (1-4) op één plaats. Geraerts verving op het middenveld Galvez Lopez.

Moeskroen trok deze zomermercato al een karrenvracht nieuwe jongens aan. Toch vond nieuwbakken coach Cedomir Janevski genoeg kwaliteit terug in de bestaande kern. Dussenne, Marquet, Markovic en Vaccaro waren de enige debutanten tussen de lijnen.

Vaccaro maakt kennis met de JPL

De reis naar Jeruzalem zat duidelijk nog in de benen, want de bezoekers dicteerden het spel in de beginminuten. Toen Charleroi dan toch het commando overnam, was het prijs.

Een voorzet van Marinos belandde tegen de hand van Vaccaro. Scheidsrechter Smet twijfelde niet en wees naar de stip. Het vervolg was bekend: een koud kunstje voor Kebano en 1-0.

Pollet vergeet het af te maken

De Zebra's kwamen onder stoom en toen Moeskroen Filip Markovic - jawel broer van Liverpool-vedette Lazar - met een liesblessure moest wisselen, was het hek helemaal van de dam.

De thuisploeg stoomde door. Een voorzet van Saglik kon Marciano nog keren. De afvallende bal die Marcq richting de benedenhoek schoof niet. De kleedkamers in met 2-0, want Pollet toonde zich mild door de 3-0 voorlangs te schuiven.

Stade du Pays schiet wakker

Had de poging van Pollet op slag van rust nog enig killer-gehalte, dan was zijn misser kort na de pauze een staaltje van onkunde. Alleen op de keeper af besloot de centrumaanvaller niet eens binnen het kader.

De tweede periode kabbelde verder tot het Stade du Pays plots werd opgeschrikt. Bij een Moeskroense hoekschop verschalkte Dewaest ongelukkig zijn eigen doelman.

Dan toch nog spanning in de partij? Charleroi liet plots een vermoeide indruk en de provinciegenoten roken hun kans. Alleen: waar loopt de diepste man? De komst van een echte targetspits dringt zich op bij de troepen van Janevski.

De manschappen van Mazzu sleepten zich naar het einde, maar konden toch de eerste seizoenszege veiligstellen. De Europese midweekmatchen, zo vroeg op het seizoen, lieten bijna hun sporen na.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Marinos Stergos 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Ndongala Dieumerci 68' -
Geraerts Karel 90' -
Marcq Damien 90' -
Saglik Enes 89' -
Kebano Neeskens 90' -
N'Ganga Francis   90' -
Pollet David 79' -
  Bank G Beoordeel
François Guillaume 22' -
Ferber Roman 11' -
Gálvez López Jessy 1'  
Willems Steeven -  
Mata Clinton -  
Mandanda Parfait -  
Diandy Cristophe -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Marciano Ofir 90' -
Peyre Thibault 90' -
Dussenne Noë 90' -
Mezague Teddy 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Vaccaro Luigi 90' -
Markovic Filip 27' -
Marquet François 90' -
Dingome Tristan   90' -
Michel Julian 89' -
Kocur Corentin 89' -
  Bank G Beoordeel
Boumediene Yaya 63' -
Tirpan Mickaël 1'  
Amallah Selim 1'  
Houzé Jérémy -  
Nkaka Aristote -  
Rausin Thibault -  
Mohamed Dimitri -  
Herbeleef Charleroi - Moeskroen

Vooraf