chaCharleroi
moeMoeskroen
Neeskens Kebano (pen) 18'
1-0
2-0
Datum: 26/07/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi en Moeskroen sluiten seizoensopener af met Henegouwse clash
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Charleroi en Moeskroen sluiten seizoensopener af met Henegouwse clash
Foto: © photonews

De eerste speeldag heeft met de nederlagen van Club Brugge en Standard al voor spektakel gezorgd. Afsluiten doen we vanavond om 20 uur op Mambourg.

Daar krijgt Sporting Charleroi Moeskroen-Péruwelz over de vloer. Een Henegouwse derby dus, die zeker over de taalgrens bijzondere aandacht krijgt.

De Zebra's lieten in de dubbele confrontatie met Beitar Jeruzalem (5-1 en 1-4) zien dat er ook dit seizoen met hen rekenening zal moeten gehouden worden. Neeskens Kebano loopt nog steeds rond in het Stade du Pays. Verloren zoon David Pollet vond er zijn scoringsinstinct terug.

Moeskroen heeft er nog geen officiele wedstrijd opzitten en blijft dus een groot vraagteken. RMP haalde deze zomer weer een karrenvracht aan spelers binnen, maar oogt zeker achterin nog zéér kwetsbaar.

Nieuwbakken coach Cedomir Janevski is nog volop aan een basisploeg aan het timmeren. Het wordt in de Waalse klepper van vanavond uitkijken hoe ver zijn troepen al staan.

Toont Charleroi zich een maatje te groot?

Ziet u de thuisploeg vanavond aan het langste eind trekken? Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET op winst van de Carolo's u 94,8 eurro op. Speelt u liever op de verrassing? Dan kan u met een zege van de bezoekers 345 euro rijker worden.

Voetbalkrant.com helpt je graag op weg. Stel via deze LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig!

Meer nieuws