Datum: 25/07/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Het vernieuwde Genk opent in stijl
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Het vernieuwde Genk opent in stijl
Foto: © Photonews

Het vernieuwde Racing Genk heeft de competitie goed ingezet. De blauwhemden wonnen met 3-1, maar die ruime cijfers geven niet weer dat OHL wel heel fris voetbalde en tal van kansen afdwong. Voor de Camargo werd het een leuke binnenkomer met 2 goals.

Robby Morren in Genk

Geen echte verrassingen in  het elftal waarmee Peter Maes zijn eerste competitiewedstrijd met Genk begon. Schrijvers kreeg de voorkeur op Okriashvili, Ndidi had zich tijdens de voorbereiding laten opmerken en mocht starten.

Bij OH Leuven waren er nog verschillende afwezigen. Jacky Mathijssen bracht een behoudende opstelling tussen de lijnen. Doel: geen doelpunten incasseren en speculeren op de counter.

De nieuwbakken Genk-coach benadrukt al wekenlang dat hij de juiste mentaliteit bij zijn spelers wil zien. En hij werd op zijn wenken bediend want aan inzet geen gebrek bij de blauwhemden. Al na 4 minuten en een blitzstart strandde de plaatsbal van Gorius op de paal.

Na 26 minuten stond de Limburgse voorsprong op het scorebord. Buffel verlengde een voorzet van Castagne, de Camargo kopte zijn eerste goal in Genkse loondienst tegen de touwen.

Klinkt allemaal mooi voor Genk, maar de goal had evengoed aan de overkant kunnen vallen. Cerigioni was bijzonder bedrijvig, maar niet altijd even efficiënt. Hij kopte een prima voorzet naast, knalde in de handen van Köteles en mikte over doel.  Vandenbroeck kopte op het dak van het doel. 

Beide coaches grepen in tijdens de pauze. Maes bracht Okriashvili voor Schrijvers en Mathijssen gooide Kostovski in de strijd. We kregen een leuke partij, de Leuvenaars voetbalden uitstekend mee en na 63 minuten stond de verdiende gelijkmaker op het bord.

Kara, die graag naar de Premier League wil, ging kinderlijk in de fout. Hij liet zich de bal afsnoepen door Trossard. Die trapte een hele knappe voorzet in de loop van Kostovski die het leer voorbij Köteles duwde. Lang kon OHL niet van de gelijkmaker genieten want alweer 4 minuten later werkte Gorius een voorzet van Tshimanga tegen de touwen. De Camargo maakte er met een heerlijke knal nog 3-1 van. 

Een leuk competitiedebuut bij Genk voor Peter Maes die meteen de drie punten in Limburg houdt. Toch is er nog werk aan de winkel want Genk gaf te veel kansen weg tegen een fris voetballend OH Leuven.


Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Castagne Timothy 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Kabasele Christian 90' -
Tshimanga Derrick A A 90' -
Buffel Thomas A 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 66' -
Buyens Yoni 90' -
Gorius Julien 90' -
De Camargo Igor ⚽ ⚽ 90' -
Schrijvers Siebe 45' -
  Bank G Beoordeel
Okriashvili Tornike 45' -
Heynen Bryan 24' -
Gerkens Pieter -  
Wouters Dries -  
Anele Ngongca -  
Ojo Kim -  
Bizot Marco -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Lenaerts Yves 90' 5
Vandenbroeck David   90' 5
Reynaud Romain   90' 5
Delporte Nicolas 90' 5
Le Postollec Flavien 90' 5
Bostock John 90' 10
Remacle Jordan 78' 5
Croizet Yohan 61' 5
Tapoko Kevin 45' 5
Cerigioni Alessandro 90' 5
  Bank G Beoordeel
Kostovski Jovan 45' 5
Trossard Leandro A 29' 5
Azevedo Thomas 12' 5
Lokando Jordy -  
Gillekens Nick -  
Houdret Kenneth -  
Urosevic Slobodan -  
Rougalas Konstantinos -  
Herbeleef KRC Genk - OH Leuven

Vooraf