Datum: 25/07/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Genk wil nieuwe start inluiden met zege tegen promovendus OHL
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk wil nieuwe start inluiden met zege tegen promovendus OHL
Foto: © Photonews

Peter Maes maakt vanavond zijn debuut in de Jupiler Pro League als coach van Racing Genk. Met OHL krijgt hij onmiddellijk een zeer lastige tegenstander voorgeschoteld.

Na operatie 'grote kuis' is nu de tijd aangebroken om goed voetbal en resultaten neer te zetten in de Cristal Arena. Maes moet echter aan de competitie beginnen met een onvolledige kern. De extra aanvallers waar hij om vroeg zijn er nog niet.

En dus zijn de opties beperkt voor de veldheer die als geen ander beseft dat openen tegen een promovendus geen geschenk is. Kijk maar naar Club Brugge vrijdagavond.

Bij een competitiestart speelt de nervositeit mee

"Vorig jaar speelde ik op de eerste speeldag met Lokeren tegen Westerlo. Er gaat een nieuw rijk open voor een ploeg die promoveert en zij geven zich voor 120%", aldus Maes.

“Tegen een nieuwkomer spelen is altijd moeilijk. Hopelijk kunnen wij snel een doelpunt scoren. Een competitiestart is altijd moeilijk, iedereen staat op scherp en de nervositeit speelt mee.”

Köteles start onder de lat en ook achterin zijn de keuzes van de coach duidelijk met Castagne, Kara, Kabasele en Tshimanga. Op het middenveld wordt het uitkijken of Okriashvili, Schrijvers of Cissé starten. Voorin is De Camargo de enige echte optie.

Nieuwe wereld

OH Leuven wil zijn terugkeer naar het hoogste niveau graag vieren met puntengewin, net zoals Sint-Truiden. "We komen in een nieuwe wereld terecht", lacht Jacky Mathijssen. "We zullen top moeten zijn om een kans te maken."

Yves Lenaerts mag na het vertrek van Bailly opnieuw plaatsnemen in doel. Voorin opteert de oefenmeester wellicht voor Kostovski.

Meteen stunt van OH Leuven? 

Als de Leuvenaars een puntje kunnen meegraaien uit de Cristal Arena, kan u dankzij onze gratis bonus van 60 euro meteen 222 euro claimen. Winnen de bezoekers? Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET zelfs 360 euro op. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via DEZE LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig!

Meer nieuws