Datum: 07/11/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Freethiel
Onpopulaire wissel sleept in extremis gelijkspel uit de brand
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 0 reacties

Waasland-Beveren speelde in extremis gelijk tegen Westerlo

Onpopulaire wissel sleept in extremis gelijkspel uit de brand
Foto: © photonews

In Waasland-Beveren - Westerlo werd Nabab de held voor de thuisploeg. Hij zorgde er met twee assists voor dat het publiek toch kon leven met een beslissing van Vreven. Die had Nabab er onder boegeroep ingebracht voor Maric. De twee goals maakten de treffers van Gounongbe ongedaan.

In Beveren hoopte men op ‘De Grote Ommekeer’ tegen Westerlo, maar die kwam er in de eerste helft niet. Het niveau was belabberd en als er eens iets te beleven viel, was het vooral dankzij de bezoekers. Behalve een ziedend schot van Vanzo op de paal in de beginminuten, legden de Leeuwen niks op de mat.

Dit leidde tot heel wat ergernis bij Vreven en bij uitbreiding het publiek dat afzakte naar de Freethiel. Zeker wanneer Westerlo goed vijf minuten voor de koffie op voorsprong kwam. Aoulad liet een bal van Hyland heerlijk door tot bij Gounongbe en die knalde via Goblet tegen de touwen.

Komen we dus bij Goblet. Die kende na de thuiswedstrijd tegen Charleroi –ook een draak- alweer een ongelukkige partij. Niet omwille van flaters of onbekwaamheid. Neen, hij pakte uit met knappe reddingen, maar moest de 0-1 toch tegen de touwen zien vliegen. Rusten bij een verdiende 0-1 voor de toenmalige rode lantaarn.

Het werd een potige bedoening in Beveren, waar het veld er ondanks een wolkbreuk vlak voor de match verrassend goed bij lag. Schouterden stopte Jans onder diezelfde graszoden en die reageerde. Colemonts voelde de match aan en gaf geel voor beide sloebers.

Boegeroep bij wissel Maric

Kort na de rust gebeurde het ondenkbare. We kregen zowaar een aangename wedstrijd. De thuisploeg ging drukken en kwam aan een handvol kansen vooraleer Gounongbe het deksel voor de tweede keer op de Beverse neus smeet.

Schouterden was de aangever met een laag balletje centraal voor doel, de grote spits hoefde de bal maar aan te raken. 0-2 dus en Vreven haalde onder luid boegeroep publiekslieveling Maric naar de kant voor Nabab.

De oefenmeester haalde luttele minuten later opgelucht adem toen die Nabab Langil aanspeelde. De winger ging voorbij een man of vijf van Westerlo en poeierde het leer in de bovenhoek. Prachtgoal na een erg knappe actie.

Vlak voor tijd was het feestje compleet voor Nabab en Vreven. De invaller ging de flank af en legde perfect terug op Gano. Die knalde de 2-2 onhoudbaar tegen de touwen. Westerlo zag een zege amper een minuut voor tijd in rook opgaan.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Goblet Merveille 90' -
Jans Laurent   90' -
Coulibaly Gary 90' -
Buatu Jonathan 90' -
Demir Erdin 90' -
Myny Olivier   90' -
Moulin Thibault 90' -
Maric Milos 61' -
Langil Steeven 90' -
Gano Zinho 90' -
Vanzo Floriano   90' -
  Bank G Beoordeel
Nabab Livio A A 29' -
Van Dooren Senne -  
Destorme David -  
Sousa Hugo -  
M'Sila Zakaria -  
Henkinet Laurent -  
Hebbelinck Kevin -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 90' -
Ruyssen Gilles 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Petkovic Nikola 90' -
Hyland Khaleem A   90' -
Aoulad Mohammed 90' -
Cools Jens 90' -
Schouterden Nils A   89' -
De Ceulaer Benjamin 45' -
Gounongbe Frédéric ⚽ ⚽ 78' -
  Bank G Beoordeel
Lecomte Raphaël 45' -
Visnakovs Eduards 12' -
Molenberghs Jarno 1'  
Van Hout Kristof -  
Koffi Jean Romaric -  
Mustoe Jordan -  
Trompet Jore -  
Herbeleef SK Beveren - Westerlo

Vooraf