kvkKV Kortrijk
kvmKV Mechelen
1-0
Datum: 07/11/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk houdt vast aan sterke thuisreputatie na fletse bedoening

KV Kortrijk houdt de punten thuis tegen KV Mechelen: 1-0

Kortrijk houdt vast aan sterke thuisreputatie na fletse bedoening
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft de drie punten gepakt in een match die verder zo snel mogelijk mag worden vergeten. Tomasevic zag een voorzet in doel dwarrelen, een sterker Mechelen kon na de rust geen puntje meer redden.

KV Kortrijk had zich thuis nog niet in de luren laten leggen dit seizoen, terwijl KV Mechelen nog niet won op verplaatsing. Dan weet je op voorhand al dat het voor Malinwa een moeilijke opdracht is om te gaan winnen in het Guldensporenstadion. Bij Malinwa ook geen wissels, Johan Walem stuurde wel bij en bracht De Smet en Poulain (terug uit blessure) tussen de lijnen.

Wat we voorgeschoteld kregen? Daar werd niemand echt wild van. Een zaterdagavondwedstrijd om 20.30 uur is eigenlijk soms al een beetje pesten, maar als het dan nog een lekker potje voetbal zou zijn ... Niet dus. Wel een bits begin en veel kleine opstootjes, zonder veel erg allemaal.

Plots Tomasevic

Voetballend gezien bracht Malinwa veel te weinig om aanspraak te maken op een uitzege. Het liet zich in slaap wiegen en slikte na een halfuur de 1-0. In het licht van de match wel, want de voorzet van Tomasevic werd door niemand aangeraakt, waardoor hij pardoes voorbij Gillet via de paal in doel belandde.

Vlak voor de pauze werd het zelfs bijna 2-0, toen Kis ei zo na profiteerde van een argeloze Gillet bij het uitrollen. Ook hier: helemaal in de geest van de match.

Reactie Malinwa levert niets op

De reactie van Malinwa bleef uit voor de rust, geboren Mechelse Hanne Verbruggen zou hen nochtans moeten geleerd hebben dat je niet per se de beste moet zijn om prijzen te pakken - als je maar hard genoeg je best doet. Maar K3'tje worden of drie punten pakken, dat is toch nog een wereld vol regenbogen verschil.

Na de koffie deed Mechelen wel degelijk zijn stinkende best en ze duwden de thuisploeg ook helemaal achteruit. Veselinovic - voor deze match al 820 minuten zonder doelpunt - zat er opnieuw een paar keer kort bij, Hanni wist Keet een paar keer te testen, ...

Scoren zat er echter ook deze keer niet in. En zo moet KV Mechelen opnieuw naar beneden kijken: de kloof met Lokeren en Westerlo is drie punten, voor Kortrijk is er een voorlopige gedeelde zesde plek met STVV. 

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren   90' -
Van Loo Anthony 90' -
Chanot Maxime   90' -
Poulain Benoit 90' -
Tomasevic Zarko 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
De Smet Stijn 45' -
Marusic Adam 90' -
Papazoglou Sakis 90' -
Kic Tomislav 78' -
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 45' -
Rolland Elohim 12' -
Gigot Samuel -  
Boyer Fabien -  
D'Haene Kristof -  
Sifakis Michail -  
Van Eenoo Lukas -  
Sarr Sidy -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' -
Paulussen Laurens 90' -
Cocalic Edin 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Volkov Vladimir   90' -
De Petter Steven 83' -
Cisse Ibrahima   90' -
Hanni Sofiane 90' -
Matthys Tim 78' -
Veselinovic Dalibor   90' -
Verdier Nicolas 66' -
  Bank G Beoordeel
Naessens Jens 24' -
Claes Glenn 12' -
De Witte Seth 7'  
Vanlerberghe Jordi -  
Wolski Rafal -  
Coosemans Colin -  
Rits Mats -  
Herbeleef KV Kortrijk - KV Mechelen

Vooraf