Reactie Opgeluchte Walem na belangrijke zege: "Het spel was niet zo vlot, maar ..."

Opgeluchte Walem na belangrijke zege: "Het spel was niet zo vlot, maar ..."
Foto: © Photonews

KV Kortrijk won een weinig beklijvende partij van KV Mechelen. Meer dan een dwarrelende voorzet van Tomasevic was niet nodig om drie erg belangrijke punten weg te kapen. Johan Walem toonde zich dan ook een tevreden oefenmeester.

Kortrijk had het niet makkelijk tegen Mechelen: "Klopt, we hadden problemen met de manier van spelen van KV Mechelen. Ze waren fysiek heel sterk en zo kwamen we in de problemen. We gingen mee in de vele duels, dan is het altijd opletten. Ook voor de tweede bal." 

"In zo'n wedstrijden tegen tegenstanders als Mechelen is het dan ook vooral belangrijk om uiteindelijk ook te winnen. En rustig te blijven, wat ons deze keer goed gelukt is."

Bilan erg positief

"Ik geef toe: het spel was niet zo vlot vandaag, maar we pakken wel de punten. En de mentaliteit van mijn spelers zat ook heel goed, zeker ook na de rust", zag Walem toch positieve dingen.

Wat ook positief is, dat is het bilan halfweg: amper 12 tegendoelpunten, 21 punten in de pocket en meedraaien voor de top-6. "Op 15 matchen hebben we 21 punten, daar moeten we blij mee zijn", klonk het nog bij de coach van Kortrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties