Reactie Westerlo moet slimmer worden volgens Cools: "Met die actie van Langil begon dat 'spelleke' weer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 0 reacties
Westerlo moet slimmer worden volgens Cools: "Met die actie van Langil begon dat 'spelleke' weer"
Foto: © photonews

Westerlo leek op weg naar de zege in Beveren, maar gaf het aan het einde toch nog uit handen. Een herkenbaar gevoel voor de gedeelde nummer laatst in de stand. Jens Cools zette achteraf de puntjes op de 'i'.

"Tot aan de 65e minuut was er geen vuiltje aan de lucht", aldus Jens Cools. "We hadden de match in handen en scoorden op de juiste momenten, maar na die actie van Langil begon het spelleke weer."

Cools voelde de bui al hangen na de 1-2. "Ik voelde het aankomen, ja. Niet meteen die gelijkmaker, maar ik wist wel dat we het erg moeilijk gingen krijgen. We moesten gewoonweg op het resultaat spelen op dat moment."

We moeten een pak slimmer zijn -Jens Cools

Westerlo werd inderdaad koud gepakt. "We liepen op een counter terwijl we zelf aan het counteren waren. Normaal gezien moeten we met die bal de hoek in duiken en tijd winnen. Vorige week werd dat nog aangehaald. We willen te veel aanvallen."

"Bij enkele spelers zit dat in hun speelstijl ingebakken, en dat is soms goed. Maar niet in de situatie waarin we ons nu bevinden." Westerlo liet de twee punten liggen, maar het komt wel op gelijke hoogte met OH Leuven. “Dat is onze voornaamste concurrent”, lijkt Cools het team nu al te veroordelen tot een degradatiestrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties