Datum: 19/12/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: King Power at Den Dreef
'Den Dreef' is weer van OHL dankzij Croizet en Trossard

OHL won dankzij een heel sterke tweede helft van KV Mechelen

'Den Dreef' is weer van OHL dankzij Croizet en Trossard
Foto: © photonews

Na de eerste helft zag het er slecht uit voor OHL, want bij 0-1 en de stand in Westerlo stonden ze virtueel laatste in de stand. Maar in vijf minuten trokken ze dat recht met Yohan Croizet in een hoofdrol, goed voor een goal en een assist. Samen met Trossard moet hij dit OHL in eerste houden.

Emilio Ferrera heeft wel kwaliteit in zijn elftal, maar zijn defensie laat hem - en Jacky Mathijssen - veelal in de steek. Zo ook in de eerste helft, maar zijn offensieve jongens trokken het laken naar zich toe.

OHL kwetsbaar achteraan

Die eerste helft waren het de doelmannen die de hoofdrol opeisten. Twee keer Croizet en één keer Trossard hadden kunnen scoren, ware het niet dat Gillet pal stond. En aan de overkant deed Rudy Riou niet onder. Hij hield Naessens en Verdier van twee gemaakte doelpunten.

Maar alle goeie wil van Leuven ten spijt, blijven ze achteraan - hum - kwetsbaar. Als er eentje is die je bij KV niet uit het oog mag verliezen, is het Sofiane Hanni wel. Toch waren ze uitgerekend die vergeten en Matthys had dat goed gezien. En de nonchalance van Bostock daarbij niet vergeten.

Een splijtende pass later stond Hanni oog in oog met Riou en dan was het een koud kunstje. Het defensieve compartiment bij OHL kan wel nog wat oplapwerk gebruiken. Daar zal Ferrera tijdens de wintermercato ook op hameren. Met Jean Calvé - die trouwens al op de bank zat - hebben ze daar een eerste inspanning voor gedaan.

Croizet en Trossard trekken het recht

In de tweede helft trok de thuisploeg dan alle registers open en dat loonde al na acht minuten. Aan de tweede paal kon Croizet na geharrewar binnenkoppen voor de 1-1. En Leuven ging door onder leiding van de jonge Trossard en Croizet. Die laatste zette even later Cerigioni op weg naar doel en die miste ook niet: 2-1.

Croizet in een bepalende rol dus en hij had zelfs zekerheid kunnen schenken, maar zijn ren van 60 meter eindigde met een door Gillet gepakt schot. KV Mechelen stak één keer zijn neus aan het venster met een terecht afgekeurde goal van Verdier. Niet veel dus. 

Toen Trossard - wat een heerlijke voetballer - zich nog eens op gang trok, moest Satli aan de noodrem gaan hangen: rood en penalty. Bostock zette de elfmeter quasi zonder aanloop om. 'Sweet Caroline' galmde van de tribunes. OHL wint twee thuismatchen op rij en heeft zijn reputatie aan 'Den Dreef' teruggewonnen.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Riou Rudy   90' -
Ngawa Pierre-Yves 90' -
Volovik Aleksandr   90' -
Reynaud Romain 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Houdret Kenneth   90' -
Bostock John 90' -
Croizet YohanA   74' -
Asamoah Samuel   80' -
Cerigioni Alessandro 90' -
Trossard Leandro A   90' -
  Bank G Beoordeel
Regales Romero 16' -
Azevedo Thomas 10' -
Urosevic Slobodan -  
Rougalas Konstantinos -  
Vandenbroeck David -  
Lenaerts Yves -  
Delporte Nicolas -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' -
De Witte Seth 90' -
Cocalic Edin 90' -
Satli Mourad   75' -
Paulussen Laurens 90' -
Matthys Tim A   78' -
Van Damme Joachim   90' -
Rits Mats   62' -
Hanni Sofiane  90' -
Verdier Nicolas 90' -
Naessens Jens 61' -
  Bank G Beoordeel
Veselinovic Dalibor 29' -
Vanlerberghe Jordi 28' -
Claes Glenn 12' -
De Petter Steven -  
Wolski Rafal -  
Moris Anthony -  
Volkov Vladimir -  
Herbeleef OH Leuven - KV Mechelen

Vooraf