Hanni vernietigend voor ploeg: "Geen mentaliteit en geen fierheid"

Hanni vernietigend voor ploeg: "Geen mentaliteit en geen fierheid"
Foto: © photonews

Sofiane Hanni kan het niet op zijn eentje bij KV Mechelen. Maar hij probeert het wel en dat kan niet van iedereen van zijn ploegmaats gezegd worden, zeker niet zaterdag in Leuven. En dat had hij zelf ook gemerkt.

Hanni was vernietigend na de verliespartij aan Den Dreef. "Dit is heel moeilijk om te verteren", knikte de topschutter van KV. "Na de eerste helft hadden we alles onder controle. In de tweede helft hadden we twee opties: met dezelfde energie de wedstrijd voortzetten of die voorsprong proberen verdedigen. Spijtig genoeg kozen we voor het tweede."

Gebrek aan professionalisme - Sofiane Hanni

"We toonden niet de juiste mentaliteit. De wil om te winnen was er niet. Er zat geen fierheid in de ploeg. We lieten ons doen. Met dezelfde mentatiteit als in de eerste helft hadden we met 0-3 gewonnen!", zei hij met enige zin voor overdrijving. "Dat is een gebrek aan professionalisme."

"Neem een voorbeeld aan AA Gent. Die speelden bij ons ook een mindere match, maar ze hebben blijven drukken met de juiste mentaliteit. Dat is een ploeg die wil winnen! Die hebben fierheid en mentaliteit. Maar wat ik zag, was heel frustrerend."

Alleen kan ik ze niet laten winnen

Sofiane Hanni

Want Hanni wou wel nog vooruit. "De ploeg heeft mij nodig, maar ik heb ook de ploeg nodig. Alleen kan ik ze niet laten winnen."

De harde woorden voeden de vermoedens dat de Fransman tijdens de winterstop wel eens andere oorden zou kunnen opzoeken, maar zelf ontkent hij dat. "Ik zit hier goed, ik ben hier om te blijven werken. En ik wil liever vertrekken als het goed gaat met Mechelen, niet op zo'n moment. Ik wil de goeie periode van vorig seizoen herbeleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties