Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - KV Oostende (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en KV Oostende live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Wie pakt vandaag de punten aan de Gaverbeek? De thuisploeg kan een goede zaak doen richting play-off 1, de bezoekers kunnen zich helemaal bovenin nestelen op plek 2.
20:23
Mbaye Leye werd voor het begin van de match gehuldigd als topschutter aller tijden!
Zulte Waregem - KV Oostende
20:37
Het hoogtepunt van de match tot dusver? De finalistes van Miss België die voor de match een erehaag vormden voor de spelers.
20:01
Ook de speaker is alvast in vorm: "In Engeland hebben ze te maken met zware regenval, wij hebben Nikolaaaaaaa ..."
1
Zulte Waregem-KV Oostende: 0-0
1
We zijn er aan begonnen. De bezoekers meteen naar het doel van Bossut, maar die kan plukken.
1
De aftrap werd vandaag overigens gegeven door Fred D'Hollander, die ooit 54 keer scoorde voor Essevee. Sinds twee weken is hij zijn record kwijt aan Mbaye Leye (55), die een trofee kreeg om dat te vieren.
2
Leye meteen naar voren in de zestien, maar de voorzet wordt afgeblokt en in de kluts kan Storm er uiteindelijk niets mee doen.
4
De thuisaanhang heeft de boodschap van Leye en co begrepen en gaan meteen vol achter hun team staan. En de bezoekers? Die hebben ook een quasi vol vak weten te versieren. Voetbal leeft in West-Vlaanderen, jawel.
6
Op het veld is het voorlopig wat wachten op grote kansen. Daarnet waren De Ridder en Leye in opbouw naar iets moois, nu moet Brillant een hoekschop toestaan.
7
Appèl voor strafschop. De corner van Storm wordt door Leye op een hand gekopt, maar Geldhof oordeelt geen fout. Op de counter zit Diallo er nog in allerijl tussen!
8
En daar is de volgende grote kans al. Heerlijke lepelbal van Storm, Buyl helemaal alleen voor Ovono. Hij mikt echter naast de tweede paal naast; al claimt hij dat de Gabonese goalie er nog tussenzat.
10
De druk blijft van de thuisploeg komen. Twee corners later is het Godeau die vrij kan inkoppen, maar naast en over de kooi van Ovono. De thuisploeg is baas!
11
Eenrichtingsvoetbal: Buyl steekt tot bij Lepoint, die te zwak op Ovono besluit.
13
De eerste Storm - nu pun intended - is gaan liggen aan de Gaverbeek. Het is overigens Godeau die vandaag centraal links staat en Diallo op de linksachter.
15

17
Musona, Musona, wat doe je nu!?
Vlijmscherpe, vlijmscherpe counter van de Kustboys. Berrier in een tijd tot bij Musona, die helemaal alleen op Bossut af mag. De flankspeler mikt de opgelegde kans naast!
20
KV Oostende heeft het evenwicht nu wel helemaal weten te herstellen. De passing is nog iets te onzuiver: veel oprapertjes voor Bossut.
23
Halfweg de eerste helft en het tempo is wat gezakt. De bezoekers komen er steeds meer uit.
26
Essevee houdt het achteraan al bij al vrij goed gesloten, al zijn de uitbraken van Oostende potentieel levensgevaarlijk.
29
Buyl en co komen er nog eens uit vanop de rechterflank, maar de voorzet wordt in corner gekopt. Die levert weinig op.
30
Buyl gaat over de bil van Lukaku. "Geel voor schwalbe", doet Ovono teken. Maar om een kaart vragen is volgens de regels ook geel, dus doet Geldhof teken van "Sstt!" Komisch. In de achtergrond zingen de fans "Superboeren" en "Alle boeren zijn homo's." Halfuurtje gespeeld.
33
En opnieuw een claim voor een elfmeter, deze keer van Leye. Ook dze keer is Geldhof duidelijk: neen!
35
Didier Ovono doet van mirakel 1 en 2!
Een pegel van Storm wijkt helemaal af, maar Ovono zit er nog tussen en tikt zo tegen de paal. En het is nog niet gedaan: Leye trapt keihard, Ovono staat opnieuw pal: corner!
36
De corner levert opnieuw een goede kans op ... voor Oostende. Die omschakeling: fenomenaal. Canesin kan op Bossut af, maar De Ridder komt hard storen. De winger van de Kustboys claimt een elfmeter, maar krijgt hem niet.
38
Gevaarlijke voorzet zoeft alles en iedereen voorbij, Bossut kan klemmen. De passing van de bezoekers blijft erg slordig.
40
Nog vijf minuten tot de koffie. Het blijft over en weer gaan, leuke partij - jammer dat er nog geen doelpuntje viel.
43
Het is nu echt kabbelen richting rust geworden. Benieuwd hoeveel minuten we extra zullen krijgen.
45
We krijgen er nog een minuutje bij!

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - KV Oostende: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:52
Corners 5-0, maar in de stand nog steeds de brilscore! Benieuwd wat het na de koffie zal geven, want de beste kansen van KVO kwamen na de corners van Essevee.
46
Bal rolt weer aan de Gaverbeek
Wie trekt de match naar zich toe in een ongetwijfeld boeiende tweede helft? Volg het hier mee!
48
Buyl en Lukaku gaan met elkaar in de clinch, Geldhof gaat vandaag echt geen elfmeter geven. Aan de overkant ligt ook Storm neer in de zestien.
50
Lepoint komt teentje te kort!
De Ridder plots met wat ruimte. Zijn voorzet/schot is net te hard voor Lepoint, die een teentje te kort komt.
51
En we zijn alweer aan de overkant. Berrier kan vrij uithalen, maar een metertje naast de kooi van Bossut. Het blijft ook in de tweede helft goed op en neer gaan.
54
Het blijft over en weer gaan. Aan de ene kant verslikt De Ridder zich twee keer op een minuut in de bal, aan de overkant is het Canesin die perfect aflegt richting Cyriac. Baudry kan het schot van de gouden Stier nog blokken.
57
De thuisploeg drukt weer een beetje meer door, maar wat zijn de bezoekers aalvlug.
60
Godeau mist een niet te missen kans!
De fans gaan er nog eens helemaal achter staan. En dat rendeert: hoge druk, kansen, ... Een kopbal wijkt af, Godeau kan vrij inschieten ... en trapt over!
63
Het blijft afwachten. Wie scoort het eerst?
65

Goal
Doelpunt van Steve De Ridder (Christophe Lepoint)
En het staat 1-0 voor de thuisploeg. Lepoint wacht lang genoeg om op De Ridder te steken, die voorbij Ovono werkt.
66
Vervangen Nikola Storm
Ingevallen Alessandro Cordaro

Meteen een wissel voor de thuisploeg. Nummer 300 in de Jupiler Pro League voor Cordaro.
66
Vervangen Gohi Bi Cyriac
Ingevallen Joseph Akpala

En ook de bezoekers wisselen meteen. Een bleke Cyriac is voorlopig op basis van uitgoals wel nog topschutter.
70
De bezoekers hebben nu nog 20 minuten en zullen nu ook zelf het spel moeten maken. Al mag Essevee niet de fout maken om zoals zo vaak te ver terug te plooien.
72
Nieuwe hete standjes voor Ovono, maar Leye (met de kop) en wat later Lepoint kunnen niet echt afdrukken.
75
Oostende heeft nog een kwartier
Het ziet er naar uit dat KV Oostende niet van het puntenverlies van Gent gaat profiteren om dichter bij de leidersplaats te kruipen.
77
Vervangen Stephen Buyl
Ingevallen Sebastiaan Brebels

Daar is Sebastiann Brebels nog eens. Lang geleden dat we hem nog zagen na zijn sleutelbeenbreuk.
78
Vervangen Frédéric Brillant
Ingevallen Michiel Jonckheere

En ook de bezoekers wisselen een tweede keer.
78
Bijna Leye met een vrije kopkans, maar net niet. Aan de overkant loopt De Ridder op Musona.
78
 Gele kaart voor Steve De Ridder
Dan toch een kaart voor De Ridder, ondertussen gaat Berrier achter de bal!
81
Vervangen Jordan Lukaku
Ingevallen Saviour Amunde Godwin

Een nieuwe wissel waar een verdediger eruit wordt gehaald voor een toch offensievere pion.
83

offsite
Plots is Leye helemaal vrij, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel. Ovono lag ook goed in de baan van het schot.
86
Net als in de eerste helft is het wat stilgevallen. De bezoekers moeten komen, maar zijn soms iets te slordig.
88
Bossut houdt de 1-1 van het bord
En daar komt Oostende nu toch met een echt slotoffensief. Bossut ranselt een bal in corner. Daarna de ene bal na de andere in het blok.
90
We krijgen er nog drie minuutjes bij. Francky Dury lijkt nog Benteke staan hebben om wat tijd te winnen?
90+3
Nog een minuutje, de krampen bij Lepoint zijn niet te overzien. Matuur uitspelen, een nieuwe horrorscenario vermijden. Conferatur Gent en Lokeren.