Reactie De 'Rode Ridder' kan er mee lachen: "Coucke houdt van woordspelingen, maar ..."

De 'Rode Ridder' kan er mee lachen: "Coucke houdt van woordspelingen, maar ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steve De Ridder scoorde het laatste doelpunt van 2015 in de Jupiler Pro League. Het leverde drie erg belangrijke punten op voor Essevee. Play-off 1 komt zo een stapje dichterbij voor de 'Superboeren' uit Zulte Waregem.

Boeren en Superboeren, daar kent Steve De Ridder alles van. Bij De Graafschap speelde hij ook al bij de Superboeren, daar was hij ook een van de publiekslievelingen.

En dat is hij nu - door zijn doelpunt tegen KV Oostende - ook aan de Gaverbeek. Eindelijk leverde het ook drie punten op, want tegen Gent zag hij zijn doelpunt nog ongedaan gemaakt in minuut 95.

Nu wel drie punten dus: "Het doet deugd om te scoren en de drie punten te pakken, zo gaan we toch met een goed gevoel de winterbreak in", aldus de goalgetter van dienst.

In de eerste helft was hij wel betrokken in een fase met Canesin. Marc Coucke twitterde daarover meteen dat het wel een rode kaart had kunnen zijn voor De Ridder. "De Rode Ridder", noemde hij hem al.

"Ik had het nog niet gelezen", kon er een lachje af bij de aanvallende middenvelder. "Ik weet dat Coucke houdt van woordspelingen, maar ik vond niet dat het een rode kaart was."

Een woordje uitleg misschien toch? "Ja, bij het eerste contact ging hij al meteen graag liggen. Ik had de situatie eigenlijk onder controle. Een duwtje? Er zullen er altijd zeggen dat rood was en anderen niet, maar daar hou ik me niet mee bezig. Die gele kaart die ik in de tweede helft kreeg? Dat was pas echt onzin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties