Reactie Vanderhaeghe kritisch op spelleiding, Dury repliceert

Vanderhaeghe kritisch op spelleiding, Dury repliceert
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Grimmig werd het op geen enkel moment tussen Zulte Waregem en KV Oostende. Althans: op het veld. Want langs de lijn hadden Vanderhaeghe en Dury toch een en ander tegen elkaar te vertellen. Achteraf legden beide oefenmeesters het uit.

Francky Dury besefte dat Zulte Waregem een paar keer goed was weggekomen: "Ze zijn heel sterk in de omschakeling en hadden ons daar pijn kunnen doen. Al was het vreemd dat wij onbegrijpelijk kansen weggaven op onze eigen stilstaande fases. We zijn een paar keer aan een achterstand ontsnapt."

"Ik was niet tevreden van die eerste helft, waarin we tevreden moesten zijn met een 0-0. Oostende staat terecht in die top-4, het is een moeilijke ploeg om te bekampen. Erg goed dat we dan ook deze drie belangrijke punten pakken."

En dan over een aantal fases waar toch een en ander was te zeggen: "We hadden misschien ook een strafschop kunnen krijgen voor een handsbal in het begin van de match." Reactie Vanderhaeghe: instemmend geknik.

"Als het meezit, dan prijs je u gelukkig. We hebben dit seizoen ook al pech gehad, bijvoorbeeld in Gent - waar het altijd een schwalbe was van Kums. Maar ik kan begrijpen dat een coach ontevreden is als het tegenzit."

Er scoort een speler die er al lang niet meer had mogen opstaan -

Vanderhaeghe van zijn kant vond het iets te veel allemaal. "Er scoort een speler (De Ridder, nvdr) die er op dat moment al lang niet meer mocht opstaan", verwees hij naar de fout op Canesin.

"En de manier waarop Lukaku werd getorpedeerd? Dat is toch altijd een fout. Als wij eens kunnen voorkomen, dan krijg je een andere match", vond de oefenmeester. "De vierde ref zei ook dat het waar was." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties