staStandard
stvSTVV
1-0
1-1
Datum: 23/12/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard en Sint-Truiden verdelen de punten na zoutloze match met gekke slotfase
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 0 reacties

Standard en Sint-Truiden verdelen de punten na vreemde slotfase met twee goals

Standard en Sint-Truiden verdelen de punten na zoutloze match met gekke slotfase
Foto: © photonews

De laatste wedstrijd van de 20e speeldag in de Jupiler Pro League heeft geen winnaar opgeleverd. Standard leek na een late goal van Marin de zege binnen te halen, maar de ingevallen Bezus besliste daar anders over.

Beide ploegen wisten wat er op het spel stond. Standard kon na een matige 2 op 9 bij winst op gelijke hoogte van de bezoekers komen. Sint-Truiden kon op zijn beurt niet meer winnen sinds de 12e speeldag en zag zo de plek in de top zes steeds meer in gevaar komen.

Het was bijna een kwartier wachten op een eerste kans. Botaka zette Luyindama in de wind met een listig balletje, maar het vluchtschot van Vetokele ging hoog over. Standard kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd, maar kon enkel dreigen via stilstaande fases. Luyindama torende boven iedereen uit, maar zijn kopbal ging naast.

Halverwege de eerste helft verloor Cavanda domweg de bal voor de eigen zestien. Hij trok de doorgebroken De Sart neer en mocht eigenlijk blij zijn met slechts geel. De beste kansen waren voor de bezoekers. Ochoa stopte een poging van Vetokele, de kopbal van Goutas op een corner ging voorlangs.

Standard kon daar enkel nog een vluchtschot van Agbo tegenover zetten, maar zijn poging belandde hoog over. Doelmannen Ochoa en Pirard moesten geen bal pakken in de eerste helft, tot de absolute slotfase. Edmilson zette zich goed door in de zestien, maar Pirard hield zijn ploeg recht met een prima reflex. Ruststand: 0-0.

Standard nam het initiatief in de tweede helft, maar dat leidde opnieuw tot weinig uitgespeelde kansen. Enkel een bedrijvige Edmilson zorgde af en toe voor dreiging. Iets na het uur was er toch een goede kans voor de thuisploeg. Laifis kopte de bal tot bij Carlinhos, maar die besloot te zwak op Pirard.

Amper kansen

En het was opnieuw lang het enige gevaar in een toch wel slaapverwekkende match. De match werd bitsiger en de kaarten stapelden zich op langs beide kanten. STVV kwam er nog nauwelijks uit, de lange ballen richting Vetokele leverden niks op. Standard kon de Limburgse defensie nauwelijks ontmantelen.

Het leek wel een match die voorbestemd was voor geen doelpunten, want ook in de tweede helft werden beide doelmannen nauwelijks op de proef gesteld.

Marin en Bezus voor enkele gekke minuten

Maar enkele minuten voor tijd was er dan toch de verlossing. De bal bleef hangen in de zestien en Marin liet Pirard geen kans, 1-0. STVV probeerde nog en dat loonde. De corner van Bezus vloog rechtstreeks in doel en zo pakten de Kanaries in het absolute slot nog een punt op Sclessin.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Carlinhos Carlos 88' -
Ochoa Memo 90' -
Cavanda Luis Pedro   90' -
Luyindama Christian   90' -
Laifis Konstantinos   90' -
Pocognoli Sébastien   76' -
Agbo Uche Henry 90' -
Marin Răzvan 90' -
Carlinhos 87' -
Edmilson   76' -
Sá Orlando 90' -
Mpoku Paul José 90' -
  Bank G Beoordeel
Fai Collins 14' -
Ndongala Dieumerci 14' -
Scholz Alexander 2'  
Djenepo Moussa -  
Gillet Jean-François -  
Emond Renaud -  
Goreux Réginal -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Harisis Haris 90' -
Pirard Lucas 90' -
Goutas Dimitrios 90' -
Kitsiou Stelios   90' -
De Norre Casper   46' -
Teixeira Jorge 90' -
De Sart Alexis 86' -
Charisis Charis   90' -
De Petter Steven   90' -
Legear Jonathan 68' -
Vetokele Igor 90' -
Botaka Jordan 90' -
  Bank G Beoordeel
Antunes Fabien   44' -
Asamoah Samuel 22' -
Bezus Roman 4'  
Abrahams Kurt -  
Steppe Kenny -  
Bourard Samy -  
Dussaut Damien -  
Herbeleef Standard - STVV