gntKAA Gent
gnkKRC Genk
Datum: 10/09/2017 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Het venijn in de staart! Brabec duwt Gent in matige topper opnieuw de crisis in
Sander De Graeve Robby Morren
Sander De Graeve en Robby Morren vanuit Gent
| 0 reacties

Gent geeft in absolute slotminuten nog de eerste zege van het seizoen weg

Het venijn in de staart! Brabec duwt Gent in matige topper opnieuw de crisis in
Foto: © photonews

AA Gent kon de eerste overwinning van het seizoen proeven in de topper tegen Racing Genk nadat het lange tijd op een 1-0 voorsprong stond. Brabec (en een slapende verdediging) gooiden roet in het eten.

AA Gent én Racing Genk kenden, in verschillende gradaties dan wel, allebei een slechte start van dit seizoen. Met respectievelijk twee en zeven op vijftien werden de wenkbrauwen al duchtig gefronst. Al was het bij de thuisploeg nog iets meer van moeten.

Vanhaezebrouck greep maar op één plaats in en bracht nieuwkomer Dussenne voor Mitrovic, die in geen velden of wegen te bespeuren was. Nochtans werd hij vrijdag niet aangekondigd als één van de afwezigen, vreemd.

Puzzelen bij Genk

Racing Genk moest puzzelen door de afwezigheid van Thomas Buffel én Leandro Trossard. Benson werd in de basis aangekondigd, maar plots liep Samatta in zijn plaats het veld op. Niet ideaal voor de bezoekers, die wel de beste kansen in de eerste helft voor hun rekening namen.

Samatta kwam helemaal vrij in de zestien, maar zijn schot miste alle richting. Pozuelo verraste even later iedereen, Kalinic incluis, met een harde knal richting de eerste hoek in plaats van een voorzet. De paal hield Gent recht.

Milicevic opent Gentse rekening in eigen huis

Nochtans lagen de Buffalo's in de combinaties boven, maar de laatste pas kwam er al te vaak niet uit. Hét wapenfeit uit de, al bij al teleurstellende, eerste helft kwam er tien minuten voor tijd. Sylla ging na een licht contact met Mata neer in de zestien, Vertenten wees naar de stip.

Milicevic zette zich achter de bal, trapte naar de linkerhoek en kreeg wellicht een halve hartstilstand toen hij Vukovic de bal zag raken. Toch vloog het leer tegen de netten. Je kan veel zeggen van die Australische doelman van Racing Genk, maar niet dat hij al veel geluk gehad heeft. Het was overigens het eerste Gentse doelpunt in eigen huis in competitie dit seizoen.

Rusten bij een 1-0 stand dus en hopen op beterschap in de tweede helft. Het bleek vaak ijdele hoop. Het begin van die tweede zat tjokvol fouten. In alle vormen van het woord. Overtredingen, verkeerde passen, gemiste controles en ga zo maar door. Een gespannen sfeer, dat hing er wel in de Ghelamco Arena.

Gents drama in het slot

Zo kwamen zowel Mata als Esiti dicht bij een tweede gele kaart. Mata werd dan ook vroeg vervangen, net als een geblesseerde Danijel Milicevic na datzelfde contact. De verhoudingen bleven dezelfde. Gent voetbalde iets beter, maar het ontbrak aan kansen. Racing Genk kreeg via Colley, die profiteerde van een slapende defensie, en Malinovskyi twee mooie mogelijkheden.

Net wanneer Gent het pleit onder controle leek te hebben, zorgde Brabec nog voor een verdiende gelijkmaker. Hij stond moederziel alleen op een uitstekende vrije trap van Pozuelo. Hier zal Vanhaezebrouck wel het één en ander over te zeggen hebben. Met drie op achttien kan hij allerminst tevreden zijn.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent
  Speler G Beoordeel
Kalinic Lovre 90' -
Machado Mena Deiver Andrés   90' -
Dussenne Noë   90' -
Gigot Samuel 90' -
Marcq Damien 90' -
Asare Nana 90' -
Esiti Anderson   90' -
Milicevic Danijel ⚽ 46' -
Dejaegere Brecht 86' -
Sylla Diallo Mamadou 90' -
Simon Moses Daddy-Ajala 74' -
  Bank G Beoordeel
Bronn Dylan 44' -
Kubo Yuya 16' -
Andrijasevic Franko 4'  
Thoelen Yannick -  
De Smet Thibault -  
Czekanowicz Youn -  
Raskin Nicolas -  
Yaremchuk Roman -  
KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' 6
Mata Clinton   46' 6
Brabec Jakub ⚽ 90' 7
Colley Omar 90' 6
Uronen Jere 90' 6
Berge Sander   90' 8
Malinovskiy Ruslan 80' 5
Pozuelo Melero Alejandro A 90' 7
Schrijvers Siebe 90' 6
Samatta Mbwana Ally 90' 5
Ingvartsen Marcus 90' 6
  Bank G Beoordeel
Mæhle Joakim 44' 6
Khammas Amine -  
Vanzeir Dante -  
Heynen Bryan -  
Aidoo Joseph -  
Benson Manuel -  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Zhegrova Edon -  
Herbeleef KAA Gent - KRC Genk