Mazzu-time? Stilaan anti-Hein-time - en vorige keer dat AA Gent zo slecht begon ... degradeerde het

Mazzu-time? Stilaan anti-Hein-time - en vorige keer dat AA Gent zo slecht begon ... degradeerde het
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat van kwaad naar erger bij AA Gent, dat nu ook op speeldag zes niet kon winnen. Het is dertig jaar geleden dat het zo slecht ging met de Buffalo's en dus mogen ze zich nu echt wel zorgen gaan maken. Temeer het venijn in de staart zit.

Brabec (Genk) deed het dit weekend voor Genk in de laatste vijf minuten tegen Hein Vanhaezebrouck en zijn troepen, eerder hadden ook Ceballos (STVV 3-2), Matthys (1-1 tegen KV Mechelen) en Bolingi (3-2 voor Moeskroen) hetzelfde gedaan tegen de Buffalo's.

Een klassement na 85 minuten had Gent dus zomaar eventjes zes punten meer opgeleverd. Niet dat men met 9 op 18 hosanna zou roepen in de Arteveldestad, maar het toont toch aan dat de Buffalo's vooral in het slot ten onder gaan dit seizoen. Dat is opmerkelijk.

Het team komt steevast op voorsprong, maar laat het daarna nog helemaal liggen. Bilan: 3 op 18, iets wat toch al dertig jaar geleden is. In dat seizoen 1987-1988 was het ook tot op speeldag 7 wachten voor een eerste overwinning, later dat jaar degradeerden de Buffalo's met 25 punten (in een tweepuntensysteem) als 17e.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties