Discussieer live mee!

Genksupporters hadden heel wat bengaals vuur bij

Botaka scoorde na een vrije trap in de zestien.
STVV - KRC Genk

Marc Brys moest zwaar puzzelen want hij kampt met ernstige personeelsproblemen. Bij Genk zien we de verwachte elf op het wedstrijdblad.
1
Sint-Truiden-KRC Genk: 0-0
1
De match is iets later begonnen omdat het stadion vol rook hing na het bengaals vuur van de Genksupporters.
1
Doelman Jackers pakt de met de hand en dat mag niet, oordeelt Visser omdat de bal werd teruggespeeld. Vrije trap STVV binnen de grote rechthoek!
2

Goal
Doelpunt van Jordan Botaka (Onbekend Onbekend)
Goal! Nu al staat STVV op voorsprong! De indirecte vrije trap komt voor de voet van Botaka die de 1-0 tegen de touwen knalt!
4
Opnieuw een gevaarlijke aanval van de Kanaries, via Kamada en Sekine. Doelman Jackers komt goed uit.
6
Open kopkans voor Dewaest nu, maar die besluit veel te zwak in de handen van Steppe.
12
Trossard met een individuele actie. Zijn schot gaat ver naast.
14

16
Prima voorzet en dan kan Kamada maar net zijn hoofd niet tegen de bal zetten om binnen te knikken.
17
Malinovskyi krijgt tijd om zijn linker te zoeken, maar trapt in de handen van Steppe.
17
Bijna de dubbele voorsprong voor STVV
Uitstekende pass richting Boli die uithaalt. Jackers heeft een voetveeg nodig om de 2-0 te voorkomen!
21
Dom balverlies van Asamoah en dan wordt Samatta weggestuurd, maar ook afgevlagd.
22

24
Halfweg de eerste helft moeten we vaststellen dat de voorsprong van STVV helemaal niet onverdiend is. Genk heeft het heel lastig.
28
Veel middenveldspel nu en zo slaagt STVV erin om Genk van het eigen doel weg te houden.
29

Goal
Doelpunt van Mbwana Ally Samatta (Dieumerci Ndongala)
Goal! Samatta wordt vrijgespeeld door Ndongala, alleen voor doelman Steppe en legt de gelijkmaker binnen.
30
Ref Visser gaat even een uitbrander geven aan Philippe Clement.
31
 Gele kaart voor Ruslan Malinovskiy

35
Sint-Truiden reageert niet aangeslagen na de gelijkmaker en blijft zelf op zoek gaan naar een tweede treffer. Vrijschop vanop zo'n 25 meter.
36
Malinovskyi stuurt Trossard diep, maar Steppe is eerst op de bal.
39
Een ferme botsing tussen Steppe en Dewaest en ze bijven allebei liggen.
41
Het spel ligt al lang stil. Ref Visser raapt iets op dat op het terrein is gegooid en loopt ermee naar de kant.
42
Er wordt opnieuw gevoetbald.
43
Mooi opwippertje van Kamada en dan moet Jackers een corner toestaan.
45
Genk dreigt nog eens, Berge met een schuiver die voorlangs gaat.
45+1
Door het vele oponthoud, telt men er 3 minuten bij.

Scheidsrechter
Rust
Sint-Truiden - KRC Genk: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
Een opwippertje van Trossard naar Pozuelo, maar die krijgt de bal niet onder controle.
49
Vrije trap Genk in het pak en dan kan STVV die eenvoudig wegtrappen.
50
 Gele kaart voor Sander Berge

51
De Sart probeer vanuit de draai op doel te trappen. Het leer gaat ver over en naast.
53
Een goeie bal richting Berge, maar dan krijgt die het leer niet onder controle in de grote rechthoek en weg kans.
55
Trossard kan zich doorzetten en besluit dan te zwak naast. Genk probeert nu toch druk te zetten.
60
Een strakke lage voorzet van Berge en dan is daar een goede redding nodig van Steppe.
61

61
Ndongala kan uithalen en doet dat in het midden van het doel, in de handen van Steppe.
62
Steppe houdt STVV overeind
Wat een uithaal van Trossard en een geweldige reflex van Steppe!
63
Opnieuw redt Steppe, ditmaal de voorzet van Ndongala.
66
Genk neemt nu echt wel de bovenhand en drukt STVV al minutenlang op de eigen helft.
71

Goal
Doelpunt van Yohan Boli (Onbekend Onbekend)
Goal! Boli verrast met een lage vrije trap naar de korte hoek. Jackers kan alleen kijken en 2-1!
75

Goal
Doelpunt van Leandro Trossard (Mbwana Ally Samatta)
Goal! Lang kan STVV niet genieten van de voorsprong. Trossard legt de bal via de paal binnen.
76
Een leuke tweede helft hier. Beide ploegen gaan ervoor.
77
 Gele kaart voor Sebastien Dewaest

79
De lat redt STVV
Ally Samatta vindt de opening, maar knalt op de lat!
81

Goal
Doelpunt van Dieumerci Ndongala (Leandro Trossard)
Goal! Genk gaat er nu over. Slimme bal opzij van Trossard en Ndongala kan de 2-3 simpel binnen tikken.