Datum: 18/01/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stayen
Limburgse derby: STVV-coach Brys met de handen in het haar voor de komst van leider Genk
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Volg straks live: STVV - Genk

Limburgse derby: STVV-coach Brys met de handen in het haar voor de komst van leider Genk

Na enkele weken windstilte door de winterbreak wordt de Jupiler Pro League vanavond opnieuw op gang getrapt. En niet met de minste affiche: competitieleider Racing Genk trekt naar Stayen voor de Limburgse derby.

Marc Brys kijkt niet reikhalzend uit naar de komst van de Limburgse rivaal uit Genk. De coach van STVV moet immers 7 spelers missen en heeft er 2 nieuwe die nog niet speelgerechtigd zijn. En dat terwijl de Truienaars nog tot het einde van de competitie moeten knokken voor elk punt om die felbegeerde plek in de top zes veilig te stellen.

Zo liggen Teixeira, Gladon en Ceballos in de lappenmand. Sterkhouder Bezus is er net als Acolatse niet bij omwille van een schorsing en Endo en Tomiyasu vertoeven op de Asian Cup. Kopzorgen dus voor coach Brys die ook De Norre naar Genk zag verkassen.

Zijn collega Philippe Clement zal ex-Kanarie De Norre straks niet in de wei mogen sturen, maar kampt voor het overige met weinig problemen. Vukovic zit op de Asian Cup en dus zal Jackers mogen tonen of hij klaar is voor het grote werk.

Voor het overige wordt het type-elftal van Genk aan de aftrap verwacht. Indien de Smurfen op het veld van STVV de volle buit kunnen pakken, vergroten ze de kloof met Club Brugge voorlopig tot 10 punten.

Meer nieuws