Volg de match tussen Eupen en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Zo dadelijk bekampen Eupen en Kortrijk elkaar. Houden de Panda's de 3 punten thuis of gaan de Kerels met de zege aan de haal?
1
Eupen-KV Kortrijk: 0-0
1
We zijn eraan begonnen am Kehrweg. Houdt Eupen de 3 punten thuis of neemt Kortrijk de overwinning mee naar huis?
2
Eupen is al meteen gevaarlijk. Bruzzese heeft opvallend veel moeite met een vrije trap van Garcia, maar klemt in 2 tijden.
2
6
Beide ploegen hebben het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Nieuwe kansen blijven voorlopig uit.
8
De beginfase is niet bepaald veelbelovend. Laten we hopen dat hier snel verandering in komt.
10
Fall zet zich goed door en brengt de bal voor doel. Keita kan er te weinig mee aanvangen en devieert met een ongevaarlijke hakbal ruim naast.
12
Grote kansen blijven voorlopig uit
Voorlopig is Eupen-Kortrijk geen aangenaam kijkstuk. Er zit veel afval in het spel en beide ploegen hanteren vooral de lange bal.
20
De wedstrijd kabbelt op z'n dode gemakje verder.
21:08
Eupen op zoek naar de gelijkmaker
Makélélé vuurt zijn troepen vurig aan. De gelijkmaker hangt evenwel nog niet in de lucht.
22
Toyokawa haalt uit. De vinnige Japanner ziet zijn schot een eind over vliegen.
24
Kortrijk heeft na 24 minuten nog geen kans bij elkaar weten voetballen. De schaars opgekomen bezoekende supporters moeten het met lede ogen aanzien.
30
Luis Garcia steekt door tot bij Toyokawa, maar die verslikt zich in de aanname. Hier zat meer in voor de thuisploeg.
33
Daar is Kortrijk! Van Crombrugge tast mis op hoekschop van Chevalier, De Sart en Lepoint kunnen niet profiteren.
36
De bezoekers komen stilaan meer en meer opzetten, de match is in evenwicht. Ondertussen ligt het spel stil voor een blessurebehandeling bij Milicevic na een ongelukkige botsing.
41
Draak van een wedstrijd
Veel staat er niet meer op het spel voor beide ploegen en dat vertaalt zich naar het spelbeeld. Het is een slappe pot voetbal die soms pijn aan de ogen doet.
43

Goal
Doelpunt van Felipe Avenatti (Kristof D'Haene)

43
Kortrijk klimt op voorsprong
Een listig doorsteekpassje van Van der Bruggen op Dhaene leidt de 0-1 van Avenatti in. De reus geeft Van Crombrugge met een geplaatste kopbal het nakijken.
45+1
Rusten geblazen in Eupen, met een voorsprong voor Kortrijk. Felipe Avenatti fleurde aan het eind van de eerste helft een zeer matige pot voetbal op met een rake kopbal.

Scheidsrechter
Rust
Eupen - KV Kortrijk: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bal rolt weer am Kehrweg. Kan de thuisploeg de scheve situatie nog rechtzetten in de tweede helft?
48

59
D'haene is dicht bij de 0-2. Hij pegelt vanuit een schuine hoek op doel, Van Crombrugge voorkomt met een spectaculaire redding dat zijn ploeg nog meer averij oploopt.
59
Vervangen Danijel Milicevic
Ingevallen Youssef Msakni

59
Makélélé acht de tijd rijp om in te grijpen. Hij haalt de geelgeboekte Milicevic naar de kant voor Msakni.
61
Ook Batsula kijkt tegen een geel kaart aan. Hij haalt Garcia aan de rand van de 16 neer. De daaropvolgende vrije trap van de Spanjaard strandt in de muur.
61
 Gele kaart voor Andriy Batsula

68
Vervangen Cheick Keita
Ingevallen David Pollet

68
Nieuwe wissel bij Eupen. Pollet komt Keita aflossen. Kan hij voor de gelijkmaker zorgen?
73
Lepoint duwt Pollet tegen de grond op de rand van de 16. Garcia's vrije trap is tussen de palen, maar kan Bruzzese niet verontrusten.
77
Msakni is gretig ingevallen. Is hij het die de thuisploeg voor een nederlaag zal behoeden?
79
Kortrijk voert zijn eerste wissel door. Stojanovic komt erin voor Chevalier.