Vanderhaeghe droomt nog van play-off 1: "Elke week een plaatsje hoger en..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Yves Vanderhaeghe denkt nog aan play-off 1 met KV Kortrijk

Vanderhaeghe droomt nog van play-off 1: "Elke week een plaatsje hoger en..."
Foto: © photonews

Yves Vanderhaeghe zag tijdens de wintermercato een paar van zijn kaderstukken vertrekken, vooral om de loonlast te drukken. Maar KV Kortrijk ging wel met de zege lopen op Eupen. En dat doet de hoofdcoach toch nog dromen van play-off 1.

De match zelf had weinig om het lijf, maar daar tilde Vanderhaeghe niet te zwaar aan. "Vooral het resultaat was vanavond van tel", zei hij. "We gaven heel weinig weg, kwamen nooit in de problemen en hadden de wedstrijd volledig onder controle."

"Net als in de eerste helft namen we ook in de tweede het initiatief. De 0-2 bleef wel uit, waardoor we lang hebben moeten vechten. Eupen drong aan, maar we konden aan de druk weerstaan."

En zo houdt Kortrijk toch nog de top zes in het vizier. "Vandaag speelden we voor de negende plaats in het klassement, volgende week tegen Charleroi voor de achtste. Als we week na week een plaats hoger kunnen mikken, dan zullen we aan het einde van de reguliere competitie in de buurt van de top 6 eindigen, maar laat ons vandaag toch vooral genieten van deze overwinning. De terugreis naar Kortrijk zal een hele plezante worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties