Datum: 08/02/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


Standard-supporters hadden toch heel wat bengaals vuur mee.


KRC Genk - Standard




KRC Genk - Standard

Vooraf
Bij Racing Genk start Paintsil in de plaats van Ndongala. Uronen is niet fit genoeg bevonden, De Norre begint in zijn plaats aan de wedstrijd.
20:08
Bij Standard keert Djenepo terug na zijn schorsing. Cavanda vervangt dan weer de geschorste Fai. Opvallend: Renaud Emond valt in laatste instantie af door een blessure aan de hamstrings.
1
KRC Genk-Standard: 0-0
2
Het eerste gevaar komt van de thuisploeg: Maehle stuurt Samatta diep, de topschutter wordt echter afgevlagd voor buitenspel.
4
Daar is het antwoord van Standard, Marin zet zich sterk door op het middenveld en vindt Carcela. Het schot van de Marokkaan zoeft naast de kooi van Vukovic.
8
Eerste grote kans in Luminus Arena
Twee keer Genks gevaar op korte tijd. Pozuelo loodst Trossard door de Luikse defensie maar die besluit op Ochoa. Ook de volgende kans besluit de thuisploeg op de Mexicaanse goalie.
11
De bezoekers gunnen de thuisploeg de bal, die blijven geduldig zoeken naar een opening. Maehle geraakt net niet tot bij Paintsil.
16
Daar zijn de Luikenaars: het is twee keer Carcela die zich doorzet. De eerste keer wordt hij nog afgestopt, de tweede keer gaat zijn schot nipt naast.
17
Na een sterke start van de leider is het evenwicht nu wat meer hersteld.
18
Domme fout van Cimirot: de Bosniër tikt Samatta aan en geeft zo een onnodige vrije trap weg.
19
Malinovskiy neemt de vrije trap voor zijn rekening maar hij kan Ochoa niet verontrusten.
21
Grote kansen blijven voorlopig uit
Djenepo glipt door de buitenspelval en kapt dan De Norre uit, die komt echter goed terug en tikt de bal in corner. Daar komt echter geen gevaar uit.
24
Daar zijn de Rouches opnieuw. Mpoku en Dewaest vechten een stevig duel uit, uiteindelijk komt de bal tot bij Lestienne die van buiten de zestien naast mikt.
26
Genk komt nog eens gevaarlijk opzetten. Na een snelle counter bereikt Malinovskiy Paintsil, zijn schot gaat maar net voorlangs.
28
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Zinho Vanheusden, de Limburger maait Heynen neer en krijgt terecht geel. Malinovskiy mikt de vrije trap in de handen van Ochoa.
28
 Gele kaart voor Zinho Vanheusden

31
Thuisploeg raakt de lat
Grootste kans uit de wedstrijd: Cimirot verdedigt zwak uit en Trossard komt op de rand van de zestien in balbezit. De winger trapt de bal op de bovenkant van de lat.
34
Genk heeft nu het beste van het spel. Malinovskiy is de bedrijvigste man op het veld, nu gaat zijn schot nipt naast de goal van de bezoekers.
35
De thuisploeg drukt Standard nu helemaal achteruit. Trossard trapt eerst in de handen van Ochoa en in de aanval die volgt brengt de Mexicaan opnieuw redding.
38
Net als de Rouches nog eens van de eigen helft weg kunnen haalt Dewaest Carcela onderuit: geel voor de verdediger van Racing Genk.
38
 Gele kaart voor Sebastien Dewaest

41
Standard moet achteruit door grote druk thuisploeg
Opnieuw een grote kans voor de thuisploeg: Samatta wordt nog eens door de buitenspelval geloodst maar de topschutter kan net niet afwerken. Voor Standard is het zaak om zonder kleerscheuren de rust te halen.
43
Laifis haalt Paintsil onderuit en Genk krijgt een vrije trap op een leuke plek. Malinovskiy vindt Aidoo maar die vergeet binnen te koppen.
45+1
Het laatste woord is aan Standard: Carcela ziet Lestienne, met een vreemd schot zorgt hij toch nog voor wat Luikse dreiging.


Scheidsrechter
Rust
KRC Genk - Standard: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:18
Na een sterke start van de thuisploeg kwam Standard beter in de wedstrijd. Het laatste kwartier domineerde Racing Genk als een echte leider, enkel een doelpunt ontbrak. 0-0 aan de koffie en daar zullen vooral de bezoekers blij mee zijn.
50
Bal rolt weer in Luminus Arena
Het eerste gevaar in de tweede helft komt van de bezoekers. Aidoo kopt de vrije trap weg.
51
Vervanging bij Standard: Cimirot blesseerde zich in een duel met Samatta en wordt vervangen door Samuel Bastien.
51
Vervangen Gojko Cimirot
Ingevallen Samuel Bastien


52
Twee keer een uitstekende kans voor Aidoo. De eerste keer heeft hij maar binnen te koppen maar brengt Bokadi op miraculeuze wijze redding. Op de corner die volgt kopt hij hoog over, hier zat meer in voor Genk.
58
Voorlopig blijft het windstil na die twee uitstekende kansen voor de thuisploeg. Veel strijd op het middenveld maar de kansen blijven uit.
59
Vukovic ontsnapt aan een klein drama. De Australische doelman van Racing Genk gaat aan het knoeien, Carcela kan net niet profiteren.
62
Uitstekend samenspel van Standard: een-tweetje tussen Bastien en Lestienne, die laatste legt nog terug maar vindt een Genkenaar op zijn weg.
63
Genk antwoordt via Samatta, Heynen stuurt de Tanzaniaan diep maar de sterke Bokadi kan nog in corner werken. De hoekschop levert niets op voor Genk.
65
Krijgen we nog een winnaar in Genk-Standard?
Carcela is geveld: de Marokkaanse dribbelaar heeft verzorging nodig na een tik op zijn enkel.
67

Goal
Doelpunt van Mbwana Ally Samatta (Onbekend Onbekend)
Na een knappe actie trapt Trossard uiteindelijk op goal: Ochoa redt eerst nog goed maar Samatta is goed gevolgd. 1-0 voor de thuisploeg!
69
 Gele kaart voor Merveille Bokadi Bope

70
De eerste goal is gemaakt in Luminus Arena
Samatta kan opnieuw richting Luikse goal trekken, hij vindt echter Bokadi op zijn weg. De Congolese verdediger heeft wel een stevige fout nodig op Samatta af te stoppen.
71
Standard ontsnapt aan de 2-0. De vrije trap die volgt op de fout van Bokadi belandt op de binnenkant van de paal.
72
Vervangen Moussa Djenepo
Ingevallen Alen Halilović


72
Standard probeert tegen te prikken. Preud'homme heeft intussen Halilovic in de strijd gegooid. Een pegel van Marin gaat ondertussen niet ver naast de goal van Vukovic.
78
Bij Genk komt Ndongala Paintsil aflossen. De winger heeft er een verdienstelijke partij opzitten.
79
Vervangen Joseph Paintsil
Ingevallen Dieumerci Ndongala


80
Vervangen Răzvan Marin
Ingevallen Milos Kosanovic


80
Verrassende wissel bij Standard: Kosanovic komt Marin vervangen. Kampt de Roemeen met een blessure?
82
Trossard blijft liggen. Bij de thuisploeg houden ze hun hart vast, ze willen deze sleutelspeler absoluut niet missen in hun zoektocht naar een nieuwe landstitel.
84
Trossard gaat hinkend het veld af. De flankaanvaller bleef met zijn voet steken in het gras, speelt de leider hun goudhaantje langdurig kwijt?
85
Vervangen Leandro Trossard
Ingevallen Marcus Ingvartsen


86
Einde nadert in Luminus Arena
Genk laat de bal nu aan de bezoekers. Standard gaat op zoek naar de gelijkmaker, de thuisploeg moet opletten dat het niet te veel op de lauweren rust.
86
 Gele kaart voor Paul José Mpoku

87
Vanheusden laat het liggen! De jonge verdediger duikt op aan de tweede paal maar kan net niet afwerken, dit was dé kans op de gelijkmaker.
87

Goal
Doelpunt van Mbwana Ally Samatta (Joakim Mæhle)
Het is de topschutter die Standard de das om doet. Maehle stoomt voor de zoveelste keer door op zijn flank en vindt Samatta, met zijn 19de van het seizoen telt hij Standard definitief uit.
90+1
We krijgen vier minuten extra tijd in de Luminus Arena. Kan Standard nog scoren?
90+1
Bij Racing Genk krijgt captain Pozuelo nog een applausvervanging. Met enkele Spaanse gezangen begroeten de Genkse fans hun aanvoerder.
90+2
Vervangen Alejandro Pozuelo Melero
Ingevallen Ivan Fiolić


90+3
Carcela treft de lat! Mpoku vindt zijn maatje die in een tijd op de lat knalt. Geen doelpunt vandaag voor de bezoekers.
90+4
Het laatste wapenfeit komt van de matchwinnaar: Samatta plaats de bal in de handen van Ochoa.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.