kvoKV Oostende
gnkKRC Genk
Datum: 12/08/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Diaz Arena

Herbeleef KV Oostende - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Oostende en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 6 reacties...


KV Oostende - KRC Genk


KV Oostende - KRC Genk


KV Oostende - KRC Genk


KV Oostende - KRC Genk


KV Oostende - KRC Genk

Vooraf

13:36

13:39

14:09

13:39

14:09

14:22
De fans van Genk druppelen met mondjesmaat binnen, maar het bezoekende vak zit nog lang niet vol. Het fileleed is duidelijk hardnekkig. Intussen worden de fans van KVO opgewarmd met een nieuw supportersliedje.
14:27

1
KV Oostende-KRC Genk: 0-0
1
We zijn vertrokken aan de kust!
Het zag er even niet naar uit, maar we zijn dus toch netjes op tijd vertrokken. De spelleiding is in handen van Lawrence Visser, toepasselijke naam natuurlijk voor voetbal aan zee.
2
Bij Genk staat Zinho Gano diep in de spits, een targetman die vorige jaar nog doelpunten maakte voor KV Oostende. Benieuwd of hij zich kan doorzetten tegen zijn ex-club.
4
Alejandro Pozuelo is bij afwezigheid van hyperspecialist Ruslan Malinovskyi de man van de vrije trappen en zijn eerste vanaf de zijkant is lang geen slechte, maar KVO-aanvaller Sindrit Guri kan al bij al vlotjes ontzetten.
6
Goeie actie op rechts van Rubin Seigers, maar zijn voorzet waait iets te ver richting de tweede paal. Leandro Trossard kan nog oppikken en terugleggen tot bij Nastic, maar diens doorsteekpass naar Pozuelo is vervolgens te doorzichtig.
6
 Gele kaart voor Bojan Nastic

6
 Gele kaart voor Bojan Nastic

8
Seck met een ziekenhuisschot van jewelste!
De eerste doelpoging is een feit, maar het is er eentje van bedenkelijke makelij. Ibrahima Seck, die op het middenveld de plaats inneemt van Sander Berge, probeert het van ver, maar zijn schot verdwijnt meters over de kooi van Dutoit.
9
Ook een hoekschop van Genk levert geen gevaar op, William Dutoit kan met Ă©Ă©n vuist de bal wegslaan en zo een heet standje voor zijn neus verijdelen. Het is duidelijk nog zoeken naar de juiste versnelling. KVO zit ook nog niet in het goeie ritme.
10

11
Op punten is het voorlopig Genk dat het haalt. Bojan Nastic wordt op links goed weggestuurd en kan voorzetten, maar de Kroatische rots Goran Milovic staat op de goeie plek om te ontzetten.
13
Het openingskwartier baart een muis, al is het zoals aangegeven wel het in het wit spelende elftal van Philippe Clement dat de meeste aanvalsdrang aan de dag legt. Alleen is het nog zoeken naar het juiste gaatje.
13
We zijn gearriveerd in de Versluys Arena, maar dat kan niet gezegd worden van de fans van KRC Genk. Die staan blijkbaar in de file en dus is de kans niet gering dat de match met een kwartier vertraging begint. Het is dan ook nog kalm in en rond de Versluys Arena.
14:08
Dan toch aftrap om 14u30! Dit zijn de 22 namen
Het ziet er dan toch naar uit dat de match op tijd zal beginnen, aftrap om half drie dus. Intussen zijn ook de opstellingen bekend en Philippe Clement heeft flink in de zak met namen geschud na de Europese midweekmatch. Bij KV Oostende maar Ă©Ă©n wissel: Bjelica is terug (in de gratie).
15
Gano en Zhegrova laten het liggen!
Een corner van KVO levert niks op, maar aan de overkant is het wel bijna prijs! Zinho Gano mag alleen op Dutoit af, maar onder boegeroep van het thuispubliek faalt hij. In de rebound pakt youngster Edon Zhegrova uit met een fraaie stifter, maar zijn poging strandt op de bovenkant van de lat!
16:28
Genk pakt de drie punten
De drie minuten extra zijn een maat voor niks, Genk pakt de drie punten mee naar Limburg en bij Oostende zullen ze balen want de 0-2 is een hard verdict voor de ploeg van Gert Verheyen. Dat blijft achter met 3 op 9.
17
Veel misverstanden bij de thuisploeg, dat vooralsnog niet echt uit de verf komt. Het is vooral verdedigen geblazen en als er eens wat ruimte komt om tegen te prikken, verloopt het allemaal bijzonder slordig.
18

19
Gevaarlijk schot Vandendriessche!
Dan toch eens het 'weireldploegsje'! Kevin Vandendriessche vindt niet meteen een vrijstaande man en gaat dan zelf maar zijn kans. Geen onaardig idee en ook de uitvoering is niet slecht. Zijn schot vliegt een dikke meter naast het doel van Danny Vukovic.
22
"Gano kan niet mee olé olé!"
Het thuispubliek neemt de naar Genk vertrokken Zinho Gano duidelijk verbaal op de korrel. "Gano kan niet mee olé olé", klinkt het schertsend vanuit de spionkop achter het doel van Dutoit. Intussen een gekraakt schot van Zivkovic, Vukovic heeft er geen moeite mee.
24
Gano net niet!
Bijna legde Zinho Gano zijn ex-fans het zwijgen op want na dom balverlies bij KVO staat hij na snel en fluks tik- en hakwerk met Pozuelo in de hoofdrol in een uitstekende positie om uit te halen. Uiteindelijk kan hij toch niet afdrukken, bij KVO zijn er nog net op tijd bij.
27
Na een leuke wedstrijdfase, noem het gerust een opflakkering, is het nu weer een beetje als een pudding in elkaar gezakt. We hadden veel van deze match verwacht, maar blijven toch nog wat op onze honger zitten.
29
Wout Faes begaat een overtreding op Zinho Gano en die heeft het nu helemaal verkorven bij de KVO-aanhang. "Gano janet, Gano janet!" Tja, voorlopig geen leuke terugkeer voor het jeugdproduct van Club Brugge.
31
Trossard blijft liggen, ai, ai!
Bij Genk houden ze de adem in want Leandro Trossard is blijven liggen. De verzorgers moeten de kwieke winger overeind helpen. Het lijkt erop dat hij toch een vervolg zal kunnen breien aan zijn match.
33
Nu is het Zarko Tomasevic die blijft liggen na een stevige (hoofd)botsing in de zestien met Bryan Heynen, ook de middenvelder van Genk blijft aangeslagen liggen. En zo ligt het spel nog maar eens stil...
35
Einde verhaal Tomasevic, Lombaerts maakt zich klaar
Onder luid applaus gaat de gehavende Tomasevic naar de kant en het lijkt meteen ook voorbij voor de centrale verdediger uit Montenegro. Zijn vervanger maakt zich klaar en dat is niemand minder dan Nicolas Lombaerts.
37
Vervangen Zarko Tomasevic
Ingevallen Nicolas Lombaerts


37
 Gele kaart voor Jordi Vanlerberghe

39
Het zoveelste balverlies bij KV Oostende zet Leandro Trossard op weg naar de achterlijn, maar de gele defensie van Gert Verheyen staat voorlopig secuur te acteren. Meer dan een hoekschop levert het Genk niet op.
40
Het thuispubliek krijgt het zo stilaan op de heupen, al helemaal omdat Richairo Zivkovic een bal zomaar plompverloren naar voren trapt. En daar staat helemaal niemand en dus zijn het weer de Limburgers die kunnen bouwen.
42
Dat Kosovaarse goudhaantje Zhegrova kan een aardig potje ballen, mooi hoe hij naar binnen snijdt en vervolgens vol lef uithaalt. Dutoit is behoorlijk verrast en weet zelf niet hoe hij een doelpunt voorkomt. KVO is niet lekker bezig.
45

45+1
Vijf minuten extra in eerste helft!
Door alle blessurebehandelingen krijgen we maar liefst vijf minuten toegevoegde tijd, dat zal het publiek niet erg vinden na een toch wel povere eerste helft.
45+2
Wat een misser van Lombaerts!
Bijna kroont invaller Nicolas Lombaerts zich tot de grote held want op een vrije trap kan hij aan de tweede paal moederziel alleen afwerken, maar zijn stuitende inzet met de voet botst over het doel van Vukovic. Wat een kans mensen!
45+4
Nog een gevaarlijk standje in de Oostendse zestien want Lucumi - wat een beer - vindt bijna Gano. William Dutoit duikt nog net op tijd om de angel uit de hete fase te halen.
45+5
Dolle slotfase in Oostende!
Het venijn zit in de staart want daar is een volgende dikke kans voor KV Oostende! Kevin Vandendriessche vindt de knikker van nummer 10 Guri en die ziet zijn kopbal naast het doel van Vukovic vallen. Leuk en dol slot!


Scheidsrechter
Rust
KV Oostende - KRC Genk: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Canesin gaat Wesley achterna met gemene slag

49
De studieronde is nog bezig in de tweede helft en we zijn toch alweer bijna vijf minuten ver. KV Oostende speelt nu richting harde kern en tegen Moeskroen deed het dat met succes. Capon en Canesin scoorden!
50
Het eerste wapenfeit na rust is een aardige trap van Kevin Vandendriessche, al haalde de Fransman vooral uit omdat hij opnieuw niet meteen een oplossing vond in de zestien.
53
Guri zet Vukovic aan het werk!
Leuk aangesneden vrije trap van Bjelica en die vindt aan de tweede paal het hoofd van Guri. Toch opvallend dat ze bij Genk alweer het vrijstaand volk vergeten zijn. Ook bij die grote kans voor Lombaerts in de eerste helft was het al van dat.
54
Vervangen Ibrahima Seck
Ingevallen Ruslan Malinovskiy


55
Schitterende aanval KVO, Capon mist!
Wat een prachtaanval van de thuisploeg! Guri, Bjelica en Canesin met het knutselwerk en het fijne passje richting de infiltrerende Capon is prachtig. De rechtsback en aanvoerder stuit echter op een attente Vukovic! Dikke kans hoor!
57
Gano tegen de paal!
Op rechts is het niet zelden een puik spelende Rubin Seigers die ruimte heeft om een mannetje uit te kiezen en dit keer vindt hij aan de tweede paal Zinho Gano, maar die mikt de bal vanuit buitenspel tegen de staak!
57
 Gele kaart voor Zinho Gano

59
Canesin met een serieuze misser!
Het regent ineens kansen want aan de overkant stuurt Richairo Zivkovic de immer gevaarlijke Fernando Canesin het straatje in, maar die faalt oog in oog met Vukovic. Het schot van de Braziliaanse dribbelaar strandt in het zijnet.
61
Vervangen Richairo Zivkovic
Ingevallen Junior Fashion Sakala


66
Vervangen Edon Zhegrova
Ingevallen Dieumerci Ndongala


66
Twee kansen voor Genk!
Het valt hier niet stil in de Versluys Arena. Eerst trap Zinho Gano van dichtbij op Dutoit en even later is hij zelf de aangever voor de pas ingevallen Ndongala. De Congolese flankspeler mikt vanuit een scherpe hoek in het zijnet.
67
Pozuelo mikt op Dutoit!
Genk heeft bloed geroken en ook maestro Pozuelo waagt zijn kans. De Spaanse spelmaker trapt behoorlijk stevig, maar wel volledig binnen het bereik van Dutoit. Het zou ons verbazen als deze match op een brilscore eindigt.
72
De paal houdt Genk recht!
Wat een tegenstoot van Oostende! Canesin legt prachtig terug tot bij de ingevallen Fashion Junior Sakala, maar die heeft echt wel brute pech! Zijn mooie trap in Ă©Ă©n tijd naar de verste paal wordt door Vukovic met een handje tegen de paal geduwd.
73
 Gele kaart voor Rubin Seigers

74
Doelpunt KVO gaat niet door!
De bal hangt tegen de touwen, maar dit keer heeft de lijnrechter een fout gezien van Wout Faes. De afwerking op de afvallende bal was van de Kroaat Goran Milovic. Fraai in de verste hoek, maar het feestje gaat dus niet door.
76
 Gele kaart voor William Dutoit

79

Goal
Doelpunt van Leandro Trossard (Penalty)
Genk krijgt een penalty! Wout Faes krijgt de bal onfortuinlijk tegen de hand en ref Visser toont geen genade: penalty en Leandro Trossard zet die zonder pardon om: 0-1!
80
Trossard breekt de ban!
De thuisfans geven het niet op en gaan meteen weer achter de ploeg staan, zit er nog een puntje in voor KV Oostende? Dat zou op basis van het wedstrijdbeeld toch wel verdiend zijn.
83
Vervangen Rubin Seigers
Ingevallen Joakim MĂŠhle


84

Goal
Doelpunt van Ruslan Malinovskiy (Leandro Trossard)
En daar is de bezegeling van het Oostendse lot! De ingevallen Ruslan Malinovskyi maakt de klus af met een heerlijk schot, zijn handelsmerk. Dutoit is via de binnenkant van de paal volkomen kansloos.
87
0-2, boeken dicht voor KVO!
De fut is er helemaal uit na die tweede bittere pil voor Oostende en zo is Genk op weg naar een 7 op 9 en de tweede plaats. Een gelijkspel was misschien billijk geweest, maar de doeltreffendheid maakt het verschil hier aan zee.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.