Ook op Jan Breydel regent het pijpenstelen en oude wijven, benieuwd wat het gaat worden.
We blijven zolang mogelijk binnen, Anderlecht - Standard is spannend op televisie én het is echt geen weer om buiten te komen ...
KRC genk heeft de match op gang gefloten op bezoek bij Cercle Brugge. Benieuwd wat het hier gaat geven.
1

Goal
Doelpunt van Joakim Mæhle (Alejandro Pozuelo Melero)
Straf, deze start van KRC Genk. Vanop links meteen ten strijde, een goede voorzet achteruit en vandaar is het een koud kunstje om de 0-1 meteen binnen te schuiven.
4
De thuisploeg blijft balverlies lijden, de bezoekers blijven doordrukken.
7
Het blijft balverliezen regenen, maar neerslag valt er niet meer uit de lucht.
10
De dominantie van de bezoekers is vooralsnog totaal, Cercle Brugge kan het leer nooit lang in de ploeg houden.
13
We blijven wat op onze honger zitten na het furieuze begin. De bezoekers zijn blij dat ze voorstaan, de thuisploeg bakt er niks van.
16
Het blijft nu al een kwartier hetzelfde spelbeeld. Bijna continu de bezoekers in balbezit en op de helft van de tegenpartij, veel slordigheden van de thuisploeg. Ook de bezoekers gaan daar nu in mee, maar er wordt niet van geprofiteerd.
18
Plots duikt Samatta op in de box, maar hij tikt van in de kleine backlijn de bal nog over de kooi van Nardi.
21
Dan toch een keertje Cercle Brugge, maar het schot vanop de linkerkant zoeft naast.
24
Malinovskyi met een ferme tackle (op de bal?) en veel misbaar bij de fans van Cercle Brugge. Gewoon ingooien zegt Boucaut.
27
Het is weer aan het stilvallen. Krijgen we nog iets voor de pauze?
30
Halfuur ver en de thuisploeg is nog niet echt in de buurt van Vukovic gekomen. Toch wel opvallend!
32

Goal
Doelpunt van Guevin Tormin (Gianni Bruno)
Plots een bal diep op Gianni Bruno, die Tormin op links heeft zien vertrekken en afspeelt. Die zorgt met een laag gekruist schot voor de gelijkmaker!
34
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd, terwijl er zich al een Genkenaar aan het opwarmen is.
34
 Gele kaart voor Arnaud Lusamba

36
De vrije trap gaat in de muur van de Vereniging, het publiek juicht. De hemelsluizen zijn ondertussen opnieuw serieus open gegaan.
38
Trossard haalt een keertje uit na een corner en veel vijven en zessen, maar geen probleem voor Nardi, nadat de bal afweek.
41
We naderen stilaan de rust. De bezoekers komen opnieuw wat nadrukkelijk opzetten, omdat het weer moet natuurlijk ook ...
43

Goal
Doelpunt van Leandro Trossard (Joseph Paintsil)
Elke grote kans is een doelpunt, zo stilaan. Trossard kreeg wel erg veel tijd om de voorzet vanop rechts aan te nemen.
44
Nog eens een uithaal van Malinovskyi, maar ver over de kooi van Nardi.
45
 Gele kaart voor Joseph Paintsil

45+1
We krijgen er nog een minuutje bij in deze eerste helft. Krijgen we daarin nog iets?

Scheidsrechter
Rust
Cercle Brugge - KRC Genk: 1-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:46
Rusten op Jan Breydel met drie doelpunten!
We gaan rusten met een 1-2 voor de bezoekers. Bijna elke grote kans was ook een doelpunt. Wat krijgen we in de tweede helft?
46
Vervangen Ruslan Malinovskiy
Ingevallen Bryan Heynen

46
Bal rolt opnieuw in Jan Breydel, wissel bij Genk!
De bal rolt opnieuw in Jan Breydel! Bij de bezoekers neemt Heynen de plek in van Malinovskyi.
49
De tweede helft begint meteen met dezelfde soort slordigheden als de eerste eindigde. Echt hoogstaand kunnen we het allemaal niet noemen.
50
Heynen roert zich meteen, maar de invaller stuurt zijn bal naast de kooi van Nardi. Het begint ondertussen opnieuw te gieten, wat een weer!
51
Een schot van Cercle wordt in corner geblokt.
54
Het is wachten op het volgende gevaar ...
56

Goal
Doelpunt van Alejandro Pozuelo Melero (Joseph Paintsil)
Genk krijgt veel tijd in de bezoekende box en dan is het een koud kunstje voor Pozuelo om in de gietende regen voor de 1-3 te zorgen.
56

Goal
Doelpunt van Gianni Bruno (Onbekend Onbekend)
Veel druk gezet door Cercle Brugge, Bruno profiteert en tikt de 2-3 over Vukovic tegen de touwen. Toch nog geen einde verhaal!
57
Vervangen Johanna Ochieng Omolo
Ingevallen Serge Gakpé

60
We zijn een uur ver, ook Ndongala gaat er inkomen bij de bezoekers.
62
Vervangen Joseph Paintsil
Ingevallen Dieumerci Ndongala

63
Mooie bal binnendoor richting Tormin, maar die mist zijn schot compleet. Daar zat meer in!
66
Een corner van de Limburgers zoeft alles en iedereen voorbij. We zijn bijna halfweg de tweede helft.
67
Ook de thuisploeg gaat nog eens wisselen.
67
Vervangen Isaac Kone
Ingevallen Adrien Bongiovanni

69

71
Toch weer wat slordigheden bij de thuisploeg. Mogen ze nog dromen van een puntje of meer?
74
Een bal volledig door het centrum tot bij Maehle, maar die vergeet de bal goed achteruit te leggen. In de omschakeling zit Boucaut ertussen.
75
Pozuelo heeft de 2-4 aan de voet, maar tikt nog naast.
77
Vervangen Gianni Bruno
Ingevallen Dylan De Belder

77
 Gele kaart voor Danny Vukovic

78
De thuisploeg nog eens, maar de bal gaat naast. Vukovic geel voor tijdwinnen!
78

Goal
Doelpunt van Leandro Trossard (Mbwana Ally Samatta)
Heerlijk doelpunt van Trossard. Nu dan toch de beslissing?
82

Goal
Doelpunt van Leandro Trossard (Sander Berge)
Wat blijft het hier heerlijke doelpunten regenen! Trossard al met drie heerlijke goals!
85
Krijgen we nog iets? De match ligt op apegapen door de 2-5.
86
Vervangen Mbwana Ally Samatta
Ingevallen Zinho Gano

86
 Gele kaart voor Benjamin Lambot

88
De match is helemaal gespeeld. Benieuwd of en hoeveel minuten er we nog gaan bij krijgen.
90
We gaan er nog twee minuten bij krijgen. Nog eens een voorzet vanop rechts voor Genk, maar de 2-6 zit er niet meer in.