Genk danst naar weergaloos clubrecord (en meer dan 50 goals in 20 matchen): "Zegt wel iets, want Genk had al vele mooie generaties"

Genk danst naar weergaloos clubrecord (en meer dan 50 goals in 20 matchen): "Zegt wel iets, want Genk had al vele mooie generaties"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De cijfers van KRC Genk waren al indrukwekkend, maar ze worden alleen maar indrukwekkender. Zo werd nu zelfs een clubrecord gebroken, straf!

Niemand in Europa deed de afgelopen 20 wedstrijden beter dan KRC Genk, zelfs Real Madrid, Barcelona, Juventus of Bayern München niet. En ondertussen is het ook al 19 matchen geleden dat de Limburgers nog eens verloren, toen met 5-0 bij Standard in play-off 1.

Sindsdien: 16 overwinningen, 3 gelijke spelen. Maar de cijfers worden nog straffer, want ook het doelsaldo is waanzinnig in die wedstrijden: 54 gemaakte doelpunten, 18 tegengoals. Ofwel gemiddeld bijna drie gemaakte goals per match en minder dan eentje tegen.

"Het clubrecord? Dat is iets heel erg mooi. Ik ben heel trots op de jongens. Genk bestaat 30 jaar, dus dat zijn toch verschillende mooie generaties. Als wij dan de langste reeks ooit kunnen neerzetten, dan zegt dat wel iets", aldus Philippe Clement.

"Maar hier hoeft de reeks niet te stoppen, we moeten hongerig blijven om elke keer opnieuw te winnen", is de coach van Genk duidelijk. Ook uitblinker Leandro Trossard was in de wolken: "Mooi dat we deel uitmaken van de geschiedenis van onze club. Op zich houdt het ons niet bezig, maar het toont dat we een schitterende periode aan het meemaken zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties